Carmen Dan a făcut o greșeală gramaticală în declarația de interese

Ministrul de Interne, Carmen Dan. FOTO: Gov.ro
Ministrul de Interne, Carmen Dan. FOTO: Gov.ro

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a făcut o greșeală gramaticală în declarația de interese depusă în anul 2012 la Prefectura Teleorman, când îndeplinea funcția de subprefect.

Carmen Dan scria atunci că ocupă funcția de „supprefect”. Aceasta arăta atunci că are calitatea de asociat în compania SC Way Storage SRL.

Ministrul de Interne nu este la prima greșeală. Polițistul Marian Godină a criticat-o pe Carmen Dan și a calificat drept rușinos faptul că a folosit „decât” în loc de „doar” în declarațiile pe care le-a făcut marți dimineață.

„Până acum am decât informațiile pe care le cunoașteți și dumneavoastră (n.r. jurnaliști)”, a spus ministrul Carmen Dan, referindu-se la subiectul polițistului pedofil.

„Cât de rușinos!!! Ministru de Interne în 2018 și vorbește ca tanti de la tarabă care îți vinde „decât” mere. Doamna ministru este aceeași care a zis „pronume”, în loc de prenume, aceeași care n-a avut nicio reacție la postarea unei colege de-a dumneaei în care era denigrată toată Poliția Română și aceeași care s-a arătat imediat iritată de explicațiile șefului Serviciului Omoruri în legătură cu modificările CP și CPP”, a declarat polițistul Marian Godină, pe pagina sa de Facebook.

Carmen Dan a confundat „prenumele” cu „pronumele” în luna noiembrie a anului trecut, în timp ce discuta cu jurnaliștii despre șoferul unui autocar al Jandarmeriei, care a încălcat regulile de circulație.

„Vreți să vă dau eu acum nume și pronume?”, i-a întrebat ministrul pe jurnaliști. Apoi, Dan a spus că nu-și va prezenta niciun fel de scuze doar pentru că a pronunțat în mod eronat o literă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.