Care va fi cea mai pustie stațiune de pe litoral de 1 Mai

Prognoza meteo 1 mai FOTO: Ionuț Fantaziu
Vremea de 1 mai. FOTO: Ionuț Fantaziu

În jur de 50 de mii de turiști sunt așteptați pe litoralul românesc în mini vacanța de 1 Mai. Ca în fiecare an, cele mai căutate stațiuni vor fi Mamaia, Vama Veche și Eforie Nord.

Potrivit turoperatorului Litoralulromanesc.ro, cea mai goală stațiune de 1 Mai se prefigurează a fi Saturn. Urmează în acest clasament nedorit Jupiter și Eforie Sud.

Turiștii care merg de 1 Mai pe litoralul românesc se vor caza, în medie, trei nopți și vor plăti aproximativ 477 de lei de persoană.

Cel mai scump pachet a fost de 2.024 de lei pentru o cameră la un hotel de 5 stele din Mamaia. Cel mai ieftin pachet a fost de 279 de lei la un hotel de 3 stele din Jupiter.

În stațiunea Mamaia vor fi deschise majoritatea hotelurilor, cu excepția celor care sunt în lucrări de modernizare.

Agenția spune că turiștii au început să-și rezerve sejurul de 1 Mai chiar din primele zile ale anului.

„Sunt, însă, şi români care aşteaptă până în ultimul moment pentru a cumpăra vacanţe la mare, iar pentru că vremea se anunţă frumoasă, estimăm că un număr mare de turişti îşi vor face rezervări pentru 1 Mai în zilele următoare”, a declarat directorul agenţiei Litoralulromanesc.ro, Ştefan Necula, într-un comunicat.

O ofertă last minute care cuprinde cazare pentru 3 nopți cu mic dejun inclus, la un hotel de 3 stele, în Mamaia, pornește de la 375 de lei.

Cei mai mulți au ales să plece la mare de sâmbătă, 28 aprilie și să se întoarcă acasă marți, pe 1 Mai. Potrivit agenției, zona de nord a stațiunii Mamaia are un grad de ocupare de 80%.

De asemenea, tot în această zona a litoraului vor fi deschise și majoritatea cluburilor în această periodă.