Care sunt tendințele în moda feminină pentru sezonul toamnă-iarnă 2019-2020

Foto: Shutterstock

Chiar dacă nu vrei să accepți realitatea, toamna bate la ușă, la fel  ca noile tendințe în fashion pentru sezonul rece. Anul 2019 a avut ca ax central stilul anilor ‘70. Știm deja că moda este ciclică, designerii reinventând anual trendurile, dar mizând pe inovația prezentului care nu este deloc static, ci în continuă transformare.

Elementele hippie s-au combinat perfect cu elemente consacrate ale anilor ‘90, precum fusta din satin, accesoriul vedetă al casei de modă Versace. Dacă adăugăm influențele anilor ‘70, vom descoperi că întoarcerea la „frumusețea atemporală” în stil hollywoodian este foarte mult influențată de actrițe faimoase precum Goldie Hawn, Meryl Streep sau Claudia Cardinale.

Mișcările sociale din ultimii ani, precum „Me too movement‟ sau noua paradigmă „Gender fluid‟ care invită la autonomie și libertate personală și-au făcut locul și în modă prin pantalonii largi și blazere potrivite oricărui sex.

Mai jos vă prezentăm cele mai puternice tendințe pentru sezonul toamnă-iarnă 2019-2020:

1. Purpuriul- culoarea fericirii

Balenciaga, Tom Ford sau Rodarte spun DA purpuriului, din cap până-n picioare. Purpuriul lavandă se bucură de mare notorietate în acest sezon, nuanțele specifice toamnei fiind lăsate deoparte.

2. Accesoriile fac diferența

Faceți cunoștință cu „The Bitty Bag‟ sau geanta micro care s-a dovedit a fi un adevărat fashion boom pe toate podiumurile de defilare în acest an. În culori diverse și mărimi mici, mici, mici geanta a creat o adevărată isterie peste ocean în rândul vedetelor precum Emily Ratajkowski sau Rihanna.

De asemenea, bijuteriile masive, precum cerceii extrem de mari, colierele supradimensionate sau ceasurile pot scoate din anonimat orice ținută. Se pretează atât la un look elegant și feminin, cât și la o pereche de teniși, cu blugi vintage și tricou casual.

Beretele, da, beretele frantuzești cusute cu mărgele din sticlă sau perle de diferite mărimi sunt de câțiva ani un accesoriu minunat, la fel ca pălăriile maxi din blană. Pot părea mai greu de purtat, dar cu atitudinea potrivită îți pot deveni cele mai de încredere tovarășe.

3. Anii ‘80 – cei mai frumoși

Sau așa se spune, cel puțin. Dar cu siguranță fiecare generație consideră că ea este cea mai reușită și suntem de acord. De ce? Pentru că fiecare perioadă este unică și marcată de un farmec aparte. Anii ‘80 sunt recunoscuți pentru epoleții proeminenți și talia cât mai strânsă. Acest trend revine în 2019 în preferința designerilor precum Balenciaga sau Isabel Marant. 

4. Capa face legea

Unul dintre articolele vestimentare cu un succes răsunător în această toamnă este fără îndoială capa sau pelerina. Cu o istorie extrem de bogată, fiind des întâlnită la ambele sexe încă din secolul XVIII-lea, pelerina invită la explorare, potrivită cu o rochie lungă din mătase și bocanci- pentru rebela din tine. De altfel, se asortează de excepție și cu o rochie vintage, anii ‘50, cu crinolină pe dedesubt pentru volum și neapărat, o geantă cu goblen! Pentru a aduce outfitul în contemporaneitate, o pereche de stiletto sunt tot ce ai nevoie pentru o seară romantică alături de cel iubit. 

5. Satin, delicatul satin

Nimic nu se compară cu atingerea suavă a satinului pe pielea ta. Iar în această toamnă chiar este vedetă. Versace a readus la viață outfituri bazate pe acest material fluid și feminin. Look-ul acesta este potrivit atât la un eveniment mai pretențios, de seară, cât și în timpul zilei, la job, combinat cu o geacă de piele sau din denim.

Sezonul rece se preconizează a fi unul extrem de versatil în modă. Alegeri vestimentare sunt din belșug, potrivite oricărei personalități, deci programează-ți deja o sesiune de shopping și alcătuiește-ți capsula de stil pentru această toamnă.

Sursa foto: Shutterstock

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.