Care sunt elementele din alcatuirea unui tratament cu implant dentar?

implant_dentar

Cu toate ca stomatologia este intr-o continua dezvoltare, progresul stiintei punandu-si amprenta semnificativ pe tehnicile si materialele utilizate in rezolvarea diverselor probleme ce tin de sanatatea orala, tratamentele cu implant dentar sunt si vor ramane multa vreme de acum inainte cea mai eficienta varianta de inlocuire a dintilor pe care i-ai pierdut.

Aceasta este una dintre situatiile greu de evitat, astfel incat fiecare dintre noi, mai devreme sau mai tarziu, se va confrunta cu degradarea sau chiar pierderea unuia sau mai multor dinti.

La nivel mondial, oamenii de stiinta analizeaza permanent solutii revolutionare de rezolvare a problemelor dentare grave, unele folosindu-se chiar de bioinginerie pentru a reface in mod natural dintii desprinsi, insa implantologia este, in prezent, cea asupra careia trebuie sa ne concentram atentia in cazul afectiunilor dentare ce implica edentatie.

Drept urmare, la ora actuala, este recomandat sa profiti de progresul stomatologiei in ceea ce priveste tratamentele cu implant dentar de ultima generatie, precum sistemul Fast & Fixed de la Bredent, care poate asigura refacerea provizorie a unei zone edentate intr-o zi de la interventia initiala.

Daca vrei sa stii totul despre cele mai eficiente si durabile tratamente de refacere a danturii la care ai acces in prezent, va fi necesar sa afli, in primul rand, ca nu trebuie sa faci confuzia intre implantul dentar in sine si celelalte componente ale acestui tratament.

Cu alte cuvinte, acesta este doar piesa de baza din alcatuirea unui plan de tratament complex si elaborat minutios de catre medicul specialist. Astfel, un tratament de reconstruire partiala sau integrala a danturii este compus din urmatoarele elemente:

– Implantul dentar propriu-zis. Aceasta piesa este de forma unui cilindru din titan si se insereaza (precum un surub) in osul maxilar sau mandibular al pacientului, in functie de caz. In cazurile complexe, precum cele prezentate de pacientii care sufera de atrofierea tesutului osos, va fi necesara o etapa suplimentara de aditie osoasa inainte de a insera implantul dentar.

– Bontul protetic de vindecare. Dupa circa 4-6 luni de la inserarea cilindrului din titan, atunci cand portiunea de tesut care a fost supusa interventiei chirurgicale este complet vindecata si procesul de osteointegrare a ajuns la final, are loc atasarea unei punti de legatura intre implant si coroana dentara, care poarta denumirea de bont protetic.

– Coroana dentara. Dupa atasarea bontului protetic, va urma montarea coroanei dentare. Aceasta ultima piesa va reprezenta singura parte vizibila a tratamentului, fiind partea functionala si estetica a noului tau dinte artificial. Acest element final este realizat din ceramica de inalta durabilitate si rezistenta, asemenea smaltului dintilor naturali. In plus, trebuie sa stii ca toate componentele tratamentelor moderne cu implant dentar sunt perfect compatibile cu organismul uman.

Pe langa calitatea materialelor folosite si aparatura de ultima generatie, in succesul realizarii unui astfel de tratament mai este implicata si experienta medicului in grija caruia te afli. Tocmai de aceea, daca ai nevoie de unul sau mai multe implanturi dentare de calitate superioara, fa o programare chiar azi in cadrul clinicii stomatologice Dental Excellence si bucura-te de tratamente moderne si total lipsite de durere!

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.