Care sunt cele mai fiabile mașini second-hand

mașină mașini
Foto: fill / pixabay.com

Consumer Reports, o organizație non-profit cu sediul în SUA axată pe evaluarea produselor și serviciilor, a publicat un clasament al celor mai fiabile mărci de mașini de ocazie pentru vehiculele cu o vechime cuprinsă între 5 și 10 ani. Analiza subliniază faptul că potențialii cumpărători își pot reduce riscurile alegând anumite mărci în detrimentul altora.

Lexus și Toyota conduc clasamentul, ocupând locurile I și II, iar Mazda ocupă locul al treilea. Aceste mărci au obținut în mod constant ratinguri de fiabilitate medii sau peste medie. Acura și Honda completează top cinci, transmite economedia.ro.

Pe de altă parte, mărcile americane Tesla, Dodge și Chrysler se clasează pe ultimele locuri, ocupând locurile 24, 25 și, respectiv, 26.

Steven Elek, analist auto senior la Consumer Reports, atribuie fiabilitatea modelelor Lexus și Toyota strategiilor lor prudente de reproiectare, care acordă prioritate îmbunătățirilor treptate față de introducerea unor sisteme complet noi. Această abordare are ca rezultat vehicule care rămân fiabile în timp.

Ratingurile de fiabilitate pentru autovehiculele uzate diferă semnificativ de cele pentru autovehiculele noi. Analiza mașinilor uzate se bazează pe feedback-ul membrilor Consumer Reports cu privire la problemele legate de vehiculele lor vechi de 5 până la 10 ani. În evaluare sunt incluse numai modelele cu date suficiente.

Rezultatele arată că unele mărci, cum ar fi Tesla, prezintă diferențe puternice între clasamentul mașinilor noi și cel al mașinilor second-hand. În timp ce Tesla se descurcă moderat în categoria mașinilor noi, fiabilitatea sa scade brusc pentru modelele mai vechi, în timp ce Lexus și Toyota își mențin poziții puternice în ambele categorii, reflectând performanța lor constantă.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.