Care sunt cele mai fericite țări din lume și ce loc ocupă România

FOTO: StockSnap/Pixabay.com
FOTO: StockSnap/Pixabay.com

Bunăvoința este cu aproximativ 25% mai mare decât era înainte de pandemie, iar nivelul de fericire globală nu ar fi fost afectat foarte mult de cei trei ani de pandemie, arată un raport al ONU, citat de CNN.

Într-un interviu pentru CNN, John Helliwell, unul dinte cei care au coordonat studiul World Happiness Report, a spus că „binevoința față de ceilalți, în special ajutorul acordat străinilor, care a crescut dramatic în 2021, a rămas la un nivel ridicat în 2022.

Chiar și în acești ani dificili, emoțiile pozitive au rămas de două ori mai răspândite decât cele negative, iar sentimentele de susținere socială activă au fost de două ori mai puternice decât cele de singurătate”.

Pentru al șaselea an, cea mai fericită țară din lume a reieșit Finlanda. Țara nordică și vecinii săi, Danemarca, Islanda, Suedia și Norvegia, au obținut toate rezultate foarte bune la măsurile pe care raportul le folosește pentru a-și explica concluziile: speranța de viață sănătoasă, PIB-ul pe cap de locuitor, sprijinul social, corupția scăzută, generozitatea într-o comunitate în care oamenii au grijă unii de alții și libertatea de a lua decizii cheie în viață.

La polul opus se află Afganistanul (locul 137) și Libanul (136).

România se află pe locul 24 în ceea ce privește fericirea cetățenilor în ultimii trei ani.

Cele mai fericite țări din lume în 2023:

1. Finlanda

2. Danemarca

3. Islanda

4. Israel

5. Olanda

6. Suedia

7. Norvegia

8. Elveția

9. Luxemburg

10. Noua Zeelandă

11. Austria

12. Australia

13. Canada

14. Irlanda

15. Statele Unite ale Americii

16. Germania

17. Belgia

18. Republica Cehă

19. Regatul Unit

20. Lituania

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.