Care sunt cele mai bune și eficiente exerciții fizice pe care le poți face în propria locuință

Situația din ultima perioadă ne obligă, pe cei mai mulți dintre noi, să stăm mai mult timp în casă, dar asta nu înseamnă că trebuie să abandonăm exercițiile fizice, ci din contră, trebuie să le intensificăm. Există o mulțime de accesorii pe care putem să le folosim pentru a face exercițiile fizice cât mai interesante chiar și în interior.

Venim și noi cu câteva recomandări inedite care vă vor ajuta să diversificați tipurile de exerciții fizice ce pot fi făcute în interiorul propriei case, într-un spațiu restrâns.

Folosirea de greutăți/gantere

Principala metodă de a crește masa musculară constă în utilizarea de greutăți și gantere.  Dacă de obicei găsim toate greutățile de care avem nevoie la sala de sport, în această perioadă putem improviza cu diferite alte greutăți care ne sunt la îndemână în locuință, dar putem și achiziționa gantere noi sau la mâna a doua, la prețuri foarte mici.

Sunt printre cele mai eficiente exerciții fizice dar și foarte ușor de făcut în propria locuință.  Cel puțin 30 de minute de lucru cu greutăți pe zi sunt suficiente și pot duce la rezultatele dorite.

Utilizarea unui stepper aerobic

Utilizarea unui stepper aerobic poate ajuta la definirea siluetei chiar în cadrul propriului domiciliu. Un astfel de aparat este suficient pentru un exercițiu complet de fortifiere a musculaturii și poate ajuta la pierderea în greutate dar și la îmbunătățirea circulației.

Exercițiul fizic cu acest aparat ajută la definirea și fortifierea musculaturii membrelor inferioare, în special mușchii fesieri, abductori, aductori dar și ai gambei, iar formatul său mic este extrem de practic atunci când vorbim despre exerciții fizice făcute chiar în casă.

Bicicletă

Printre cele mai eficiente exerciții fizice pe care le poți face în propria locuință se numără și utilizarea unei biciclete statice. Deși în trecut prețul unei asemenea biciclete era destul de ridicat, acum există o diversitate de modele care pot fi achiziționate cu un buget mic.

Exercițiul la bicicletă pune toate grupele de mușchi în mișcare într-o mai mică sau mai mare măsură și nu prezintă riscuri de accidentare.

În plus, veți avea posibilitatea să selectați intensitatea exercițiului fizic în funcție de puterile dumneavoastră.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.