Care sunt cele două pastile pe care Simona Halep le lua zilnic

simona halep
Simona Halep și antrenorul ei Patrick Mouratoglou. Sursa: Instagram (Simona Halep)

Dana Safta, medic ORL care a tratat-o pe Simona Halep de-a lungul timpului, a declarat că are acceptul tenismenei de a dezvălui ce medicamente lua sportiva în fiecare zi, relatează Digisport.ro.

„Fratele Simonei mi-a spus că, în decurs de 6 ani, Simona a făcut 106 teste anti-doping. Pe 21 septembrie a mai făcut un test în România, care a ieșit negativ. Pe 7 octombrie i s-a făcut alt test, tot negativ.

Am acceptul Simonei să vă dezvălui că ea lua zilnic Euthyrox 50mcg și o pastilă anticoncepțională”, a declarat Dana Safta la Antena 3 CNN.

Euthyrox este un medicament pentru glanda tiroidă. Levotiroxina sodică, substanța activă din Euthyrox, este un hormon tiroidian de sinteză utilizat în tratamentul afecțiunilor glandei tiroide. Acesta are un efect similar cu cel al hormonilor naturali.

Acest medicament este indicat în:

  • Tratamentul gușii benigne la pacienții cu funcție tiroidiană normală, în special la adulți, atunci când terapia cu iod nu este indicată;
  • Prevenirea reapariției gușii după intervenții chirurgicale pentru gușă (profilaxia gușii recidivante) în condițiile unei funcții tiroidiene normale, în funcție de starea hormonală postoperatorie;
  • Tratamentul de înlocuire cu hormoni tiroidieni (completarea deficitelor hormonale) în cazul în care glanda tiroidă nu produce o cantitate suficientă de hormoni (hipotiroidie);
  • Cancer tiroidian, pentru stoparea creșterii tumorii.

Simona Halep, pe locul 9 WTA în prezent, a anunțat săptămâna trecută că a fost depistată pozitiv la un test anti-doping.

Testele au indicat prezența substanței Roxadustat, care este un medicament anti-anemie. Folosirea sa de către sportivii profesioniști este interzisă deoarece Roxadustat stimulează producția de hemoglobină și de celule roșii din sânge, care la rândul lor ajută la o mai bună oxigenare a sângelui.

Jucătoarea de tenis din România, în vârstă de 31 de ani, a fost suspendată provizoriu de către Agenția Internațională de Integritate a Tenisului.

Vă recomandăm și:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.