Care sunt cei mai bine plătiți români? I-au depășit și pe angajații din IT

Foto: Pixabay

Institutul Național de Statistică a publicat lista celor mai mari salarii medii din România, în funcție de domeniul de activitate, în luna septembrie 2020.

Astfel, angajații din industria IT și telecomunicații, care câștigau cele mai mari salarii, au fost depășiți în luna septembrie 2020 de lucrătorii din dustria fabricării produselor de cocserie şi cea a prelucrării ţiţeiului.

Potrivit datelor INS, aceștia au câștigat cel mai mare salariu mediu net din România luna trecută, de 7.879 de lei.

De asemenea, cele mai semnificative creşteri ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, respectiv cu 19%, și în fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului, o creștere de 18%.

Muncitorii din domeniul prelucrării țițeiului au primit mai multe prime în luna septembrie, printre care și un bonus de ”Ziua petrolistului”.

Institutul Național de Statistică spune că salariul mediu nominal net a crescut cu 46 de lei în septembrie, până la 3.321 de lei, în ciuda profundei crize financiare care a fost provocată de pandemia de coronavirus.

Comparativ cu luna septembrie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 7,8%.