Care e diferența între o combină frigorifică, frigider și ladă frigorifică

FOTO: pixabay.com
FOTO: pixabay.com

În ziua de astăzi există o mulțime de modele de aparate electrocasnice care ne ajută să menținem mâncarea la temperaturi scăzute. Multitudinea de modele și denumiri folosite pentru a defini un frigider sau o combină frigorifică ajung să inducă în eroare clienții.

Din acest motiv ne-am hotărât și noi să limpezim puțin lucrurile și să explicăm ce trăsături are fiecare aparat în parte.

Lada frigorifică

O ladă frigorifică se distinge față de celelalte aparate pentru că are capacul sau ușa cu deschidere pe verticală.

Lada frigorifică e folosită de obicei în magazine și restaurante și diferă de un congelator doar prin această formă sa specifică și prin ușa care poate fi opacă sau transparentă din geam termoizolant. Compartimentarea în interiorul unei lăzi frigorifice se face de obicei prin grătare, având un singur compartiment mare, ceea ce duce la un volum net al congelatorului extrem de generos, având în general peste 200 l. Desigur că o ladă frigorifică poate fi utilizată cu succes și pentru uz casnic.

Combină frigorifică

O combină frigorifică Arctic are amplasat compartimentul de congelator în partea de jos. S-a constatat de-a lungul timpului că cel mai puțin utilizat compartiment al unui frigider este tocmai congelatorul și din acest motiv acesta a fost amplasat în partea de jos. În cazul frigiderelor, acesta e amplasat în partea de sus, asta fiind și singura diferență între cele două aparate (frigider și combină frigorifică).

Din punct de vedere tehnic, cele două tipuri de produse sunt identice și practic discutăm doar despre diferențe semantice și de amplasarea diferită a unui singur compartiment.

O combină frigorifică normală înglobează atât funcția de frigider cât și pe cea de congelator și poate să ofere funcții suplimentare dar și volume nete de stocare ce tind să fie de peste 150l media fiind de 200 l.

Side by side

Cele mai noi tipuri de frigidere sunt cele de tip țside by sideț care sunt practic modele clasice americane ce pot avea două sau chiar patru uși și care se deschid pe ambele părți ale frigiderului.

Marele avantaj al acestui tip de frigider constă în faptul că are o capacitate de depozitare ce trece cu ușurință peste 300 de l și este ideal pentru o casă în care locuiesc mulți membri ai familiei. În plus, acest tip de frigider are un design special care arată foarte bine în orie bucătărie și mai poate avea pe ușă amplasat un dozator de apă sau lichide care permite accesul la băutura răcoritoare fără a mai deschide ușa frigiderului.

Îmtr-un articol viitor, vom discuta despre electrocasnice de bucătărie si vom pune accent pe masini de spalat vase 45 cm.