Care ar fi motivul pentru care sunt atacuri ale rechinilor în stațiunea din Egipt, unde o româncă și-a pierdut viața

FOTO: PIRO4D/Pixabay.com
FOTO: PIRO4D/Pixabay.com

O româncă a murit, duminică, în stațiunea Hurghada din Egipt, în urma unui atac al unui rechin, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

„Potrivit informaţiilor transmise de autorităţile competente egiptene, în urma investigaţiilor realizate, a reieşit că decesul cetăţeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin. (…)

MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Cairo nu au fost primite alte solicitări de asistenţă consulară din partea niciunui cetăţean român cu privire la acest incident.

Ambasada României la Cairo continuă dialogul cu autorităţile egiptene, cu companiile de turism implicate şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale”, a confirmat MAE.

Motivul pentru care ar fi apărut rechinii în zonă

Un ghid turistic local, Cristina Ramses, a declarat pentru presa străină, că „este șocant că un rechin s-ar fi aventurat la o apă de adâncime foarte mică și mai ales în zona recifului să atace”. Localnicii spun că evenimentul este unul fără precedent în zonă.

Motivul pentru care rechinii au apărut în zonă ar fi faptul că în urmă cu aproape o lună un vas cu aproximativ 16.000 de oi s-a scufundat în Marea Roși, la scurt timp după ce a părăsit portul sudanez Suakin. Cadavrele animalele au fost purtate de curenți în golf, iar rechinii au pornit pe urmele lor.

Înainte ca românca de 40 de ani să fie ucisă de un rechin, o austriacă și-a pierdut viața în condiții asemănătoare. Cele două atacuri au avut loc la 600 de metri distanță unul de celălalt.