Care a fost rata de promovare la Bacalaureat

Ligia Deca FOTO: gov.ro
Ligia Deca FOTO: gov.ro

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat, luni, că rata de promovare la prima sesiune a examenului de Bacalaureat este de 76,4% în creştere cu 3,6% faţă de anul trecut (72,8%).

Potrivit ministrului, probele scrise s-au desfăşurat în 477 de centre de examen şi toţi cei care au solicitat să susţină examenul de Bacalaureat în condiţii adaptate au putut face acest lucru, fiind aprobate, în total, cazuri speciale pentru 772 candidaţi.

Deca a menţionat, într-o conferinţă de presă, că au participat la examen 14.000 profesori asistenţi şi peste 10.000 profesori evaluatori. 

„Subliniez ceea ce am subliniat și în urmă cu câteva zile, când am anunțat rezultatele de la Evaluarea Națională. Este anul în care evaluarea digitalizată se generalizează. În ceea ce privește desfășurarea probelor la examenul de Bacalaureat 2024, probele scrise s-au desfășurat în 447 de centre de examen.  

În organizarea și desfășurarea examenului de Bacalaureat au fost aproape 14.000 de profesori asistenți, peste 10.000 de profesori evaluatori și aproximativ 5.000 de membri de la nivelul Centrelor de Evaluare”, a anunțat Ligia Deca. 

Doar 38 de elevi au obținut media 10 la Bacalaureat, În 2023 au fost 76 de medii de 10 la nivelul întregii țări.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.