Caravana tenisului feminin trece în această săptămână pe la București

Australian Open 2019
Irina Begu. Foto: (Wikimedia Commons)

Arenele BNR, din cartierul Cotroceni, vor găzdui, în această săptămână, cea de-a cincea ediție a turneului WTA de la București.

Opt românce sunt prezente pe tabloul principal, dintre care patru sunt pe lista capilor de serie. Lipsește, însă, Simona Halep, liderul mondial și dublă campioană a întrecerii din Capitala României.

Biletele pot fi cumpărate de la poarta arenelor și costă între 20 și 75 de lei. Mai mult, copiii, elevii, studenții și pensionarii au gratuitate în perioada 16-19 iulie, în limita locurilor disponibile.

Turneul de la București reprezintă o scurtă revenire pe zgură, înainte ca atenția tenisului mondial să se mute spre terenurile de ciment din America de Nord.

Mihaela Buzărnescu, cap de serie 2 la Bucharest Open

Anastasija Sevastova este principala favorită din acest an la București, în timp ce Mihaela Buzărnescu este cap de serie numărul 2. Printre jucătoarele cotate cu șanse mari la victoria finală pe zgura din Capitală sunt și Irina Begu, deținătoarea trofeului și cap de serie 3, Sorana Cîrstea (5) și Ana Bogdan (6).

Anul trecut, Mihaelei Buzărnescu nu i-a fost acordat un wild-card din partea organizatorilor de la București, cu toate că era într-o formă extraordinară. În acest an, bucureșteanca în vârstă de 30 de ani are mari șanse să cucerească trofeul. În primul tur, ea o va întâlni pe muntengreanca Danka Kovinici.

Astăzi se dispută și ultimele meciuri din calificări, cel mai interesant duel fiind cel dintre româncele Alexandra Cadanțu și tânăra Irina Bara.

Trei românce au primit un wild-card din partea organizatorilor în acest an, este vorba de tinerele Elena-Gabriela Ruse, care a făcut un meci splendid în primul tur la Wimbledon, fiind învinsă foarte greu de poloneza Agnieszka Radwanska, Miriam Burlacu și Andreea Roșca.

Învingătoarea va primi 250 de puncte în clasamentul WTA, iar fondul total al premiilor este de 250.000 de dolari.