Capitala EARTH HOUR 2013, competiție ECO între orașele din România

Capitala_earth_hour_romania_2012_Bistrita
Capitala EARTH HOUR România 2012 a fost orașul Bistrița / Foto: WWF-România

Capitala EARTH HOUR România 2013, competiția lansată de World Wide Fund for Nature România, este o întrecere între orașele din țară, organizată în contextul evenimentului EARTH HOUR 2013. Evenimentul Earth Hour 2013 (Ora Pământului) este programat pe 23 martie, între orele 20:30 – 21:30.

Earth Hour 2013 continuă tradiţia stingerii luminilor în mod simbolic. Potrivit WWF-România, Earth Hour a devenit un simbol al unui angajament mult mai complex decât ceea ce presupunea evenimentul la început – stingerea luminilor pentru o oră.

Primăriile care doresc să participe anul acesta la concursul Capitala Earth Hour România 2013 trebuie să alcătuiască un dosar care să conțină informații despre mai multe proiecte.

Capitala Earth Hour România 2013 – dosarul primăriilor:

1. proiectele şi iniţiativele din domeniul protecţiei mediului înconjurător derulate în ultimii 5 ani
2. proiectele și inițiativele din domeniul protecției mediului ce sunt bugetate și urmează a fi implementate în perioada aprilie 2013 – martie 2014;
3. planurile pentru organizarea evenimentului Earth Hour 2013.

Capitala Earth Hour România 2013 – criteriile în funcție de care se stabilește câștigătorul:

1. infrastructura de mediu
2. eficiența energetică şi investiţii în surse de energie regenerabilă
3. gestionarea şi extinderea spaţiilor verzi
4. educaţie şi comunicare în domeniul mediului
5. dezvoltarea reţelei de transport public local
6. conservarea biodiversităţii
7. aplicarea bunelor practici de mediu la sediul primăriei
8. capacitatea orașelor de a colecta în mod selectiv deșeuri reciclabile

Asociația Ecoteca pune la dispoziția primăriilor un instrument electronic simplu de utilizat în care se înregistrează comenzile de colectare a deșeurilor.

Regulamentul concursului Capitala Earth Hour România 2013, formularul de înscriere, precum şi alte detalii legate de competiţie sunt disponibile pe site-ul oficial al campaniei: www.ora-pamantului.ro.


Earth Hour 2012 în orașul Bistrița / Foto: Doru Oprișan via WWF-România


Competiția Capitala Earth Hour România 2012 la Timișoara / Foto: WWF-România

Bistrița, Capitala Earth Hour România 2012

Competiția Capitala Earth Hour România 2012 a fost câștigată de orașul Bistrița. În 2012, World Wide Fund for Nature România a organizat prima ediție a competiției pentru Capitala Earth Hour.

WWF-România a invitat atunci oraşele din România, indiferent de populație, să se înscrie în competiţie şi să demonstreze că pot construi strategii pe termen mediu şi lung în beneficiul cetăţenilor şi al naturii.

În competiția Capitala Earth Hour România 2012 s-au înscris 20 de orașe. Finalistele concursului Capitala Earth Hour România 2012 au fost Bistrița, Iași și Timișoara.

Pe 17 martie, în toate cele trei orașe finaliste s-au strâns și s-au trimis la unitățile locale de reciclare 22 de tone de PET-uri, dintre care 16,7 tone la Bistrița. O săptămână mai târziu, pe 31 martie 2012, Bistrița a primit de la WWF-România titlul oficial de Capitala Earth Hour 2012.

„Earth Hour nu este doar o campanie pentru stingerea luminilor”

„Competiția pentru Capitala Earth Hour ne-a arătat că unele primării își schimbă felul de gândire după o astfel de competiție și sperăm că în anul care vine această schimbare benefică pentru cetățeni se va continua. Bistrițenii au fost cei care au avut cele mai multe motive de mândrie și au simțit cele mai multe schimbări în orașul lor în urma concursului de anul trecut, iar în acest an competiția orașelor se anunță a fi și mai strânsă. Earth Hour nu mai e de demult doar o campanie pentru stingerea luminilor, ci e o ocazie de a ne implica împreună – organizații, cetățeni și autorități în definirea și proiectarea mediului în care trăim”, arată Magor Csibi, director WWF-România.


Competiția Capitala Earth Hour 2012 la Iași / Foto: WWF-România

Mai multe informații despre campanie găsești pe site-ul Earth Hour România 2013: www.ora-pamantului.ro.

Pentru a afla noutăţi despre campania internaţională Earth Hour 2013 poți accesa www.earthhour.org.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version