Capcana lui Lucan. Ce i-a făcut medicul unui coleg, pentru a-l compromite

mihai lucan
Foto: Captură YouTube / RiseProject

Un medic care i-a fost coleg lui Mihai Lucan arată că acesta din urma i-a pus intenționat în pericol viața unui pacient. Miza era compromiterea medicului Mihai Suciu, cel care și-a arătat de ceva timp adversitatea față de practicile medicului Lucan.

În 15 martie 2017, Ilie Tudor ajungea, în sfârşit, pe masa de operaţie pentru transplantul de rinichi care avea să îi salveze viaţa. În timpul intervenţiei, lucrurile au luat o întorsătură dramatică. Procurorii spun că profesorul Mihai Lucan ar fi secţionat artera renală intenţionat, astfel încât să îl compromită pe medicul care coordona întreaga operaţie.

„Am început să îmi pun întrebări. Au fost puţine transplanturi şi taman la mine a fost. Eu am sângerat în timpul operaţiei şi am vrut să ştiu mai multe. Familia mea a fost şocată. Eu, ca om terminal cu multe suferinţe, sunt mai antrenat: ori că fusese neglijență, ori că fusese criminală, dar totuşi, cum se poate ajunge aici?”, spune Ilie Tudor, citat de stirileprotv.ro.

Ce scrie în rechizitoriu

„Pentru a-l pune într-o situație dificilă pe medicul Suciu, cu care se afla într-o stare de vădită adversitate, pretextând că dorește să participe, în mod direct, la operațiunea ce presupunea pregătirea grefei renale, în pofida faptului că de o mare perioadă de timp nu mai făcuse acest lucru, Mihai Lucan a manipulat de o așa manieră instrumentarul chirurgical, practicând o incizie asupra sinusului arterei renale, într-o zonă care nu era vizibilă, după care l-a pus la dispoziția membrilor echipei de chirurgi condusă de către Suciu, părăsind la scurt timp sediul”, se arată și în rechizitoriul anchetatorilor.

„Cele mai mari şanse, dacă nu reuşeau să oprească hemoragia, era să intru în şoc şi să mor”, completează pacientul.

Medicii şi asistentele care erau în sală au declarat, la unison, că incidentul nu avea cum să se producă altfel ,din moment ce rinichiul fusese verificat şi testat înainte să ajungă în mâna lui Lucan.

Medicul Suciu, păcălit de un avocat 

Mihai Suciu este convins că a devenit duşmanul medicului Lucan după ce a mers la un avocat, căruia i-a cerut să îi facă o petiţie pentru Ministerul Sănătăţii, în care să povestească despre neregulile din Institut. În schimb, avocatul ar fi înregistrat convorbirea și i-ar fi pus-o la dispoziţia lui Lucan.

Afirmațiile lui Mihai Suciu sunt susținute și de alți foști colegi ai doctorului Lucan. ”Recurgea la ameninţări şi la agresiuni fizice. Toți angajaţii, inclusiv eu, am primit la un moment dat câte o lovitură din partea profesorului, încercând să ne intimideze. Tot el spunea că aici există un singur comandant, restul sunt soldați”, spune dr. Silviu Moga, manager al Institutului de Urologie și Transplant Renal din Cluj.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.