Cântăreaţa Lidia Buble, condamnată de tribunal pentru că a mituit 2 polițiști cu 900 de lei

lidia buble
Lidia Buble. Foto: Captură YouTube (Cat Music)

Cântăreaţa Lidia Buble a fost condamnată de Tribunalul Bucureşti la un an închisoare cu suspendare pentru că a mituit 2 agenţi de poliţie de la Brigada Rutieră Bucureşti pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest, relatează agerpres.ro.

Artista trebuie să muncească și 90 de zile în folosul comunității. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Incidentul s-a petrecut în februarie 2021. Pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest, Lidia Buble le-a dat polițiștilor o mită de 900 de lei, au stabilit judecătorii.

Procurorii DIICOT au aflat întâmplător de această șpagă deoarece telefonul unui prieten al Lidiei Buble, suspectat de trafic de droguri, era ascultat. Prietenul a fost cel care i-a sugerat Lidiei Buble să le dea mită polițiștilor.

Unul dintre poliţiştii care au primit mită a fost și el condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare şi interzicerea ocupării funcţiei de agent de poliţie timp de un an de zile.

Prietenul Lidiei Buble și celălalt polițist sunt judecați separat.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.