Canibalul din Covasna. Un tânăr de 16 ani a ucis un om și a mâncat bucăți din el

Crima care a îngrozit Ținutul Secuiesc. Foto: Alan Cleaver / Flickr
Crima care a îngrozit Ținutul Secuiesc. Foto: Alan Cleaver / Flickr

Criminalul a recunoscut că a ucis un bărbat sub podul din Sfântu Gheorghe, apoi a băut sângele victimei și a mâncat părți din mandibula acesteia.

Potrivit covasnamedia.ro, victima avea 21 de ani, era din Hetea, și trăia sub podul de la Gară, din Sfântul Gheorghe, sau lângă Statuia Ostașului Român. Criminalul și victima au consumat cantități mari de alcool, fiind chiar amendați de jandarmi pentru că beau pe stradă.

Potrivit declarațiilor canibalului din Covasna, după ce s-au drogat cu unele substanțe volatile, cei doi au început să se strângă de gât, în joacă. Criminalul a recunoscut că a lovit victima cu o piatră în cap, apoi i-a tăiat gura, i-a scos mandibula și limba, i-a băut sângele, iar apoi a dus acasă o bucată de mandibulă, potrivit declarațiilor procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna, Adrian Baciu.

”A venit și tatăl lui acasă, i-a povestit ce a făcut, dar acesta a râs și a plecat la serviciu a doua zi”, a mai spus procurorul, adăugând că a doua zi criminalul chiar a venit la locul faptei și i-a urmărit de pe pod pe anchetatori în timp ce investigau crima.

Canibalul nu are niciun fel de regret și spune că nu ar schimba nimic din ceea ce a făcut. Criminalul va fi evaluat psihiatric. Dacă se va dovedi că minorul nu are discernământ, acesta va fi internat, însă dacă analiza criminalului va indica faptul că a avut discernământ, acesta va fi trimis în judecată, unde riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 10 la 20 de ani.

”Era foarte conștient de ce a făcut și era foarte calm. Drept dovadă a putut să ne dea niște detalii groaznice, de nici nu vă închipuiți. Am motivat la instanță că trebuie să fie scos din comunitate pentru că e un pericol pentru cei din jur, dar și pentru el, în primul rând, pentru că se automutilează. Săptămâna trecută i-a spart capul tatălui lui”, a mai spus Adrian Baciu pentru sursa citată.

Criminalul este în arest la Sfântu Gheorge, urmând să fie trimis, săptămâna viitoare, la Spitalul-Penitenciar Jilava.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.