Candidat la președinția Braziliei, înjunghiat la un miting

Jair Bolsonaro a fost operat, iar medicii spun că se va recupera. Foto: Captură Youtube

Favorit în sondaje înaintea alegerilor prezidențiale din Brazilia, Jair Bolsonaro a fost înjunghiat în timpul unei manifestații din cadrul campaniei electorale.

Politicianul de extremă dreapta a fost atacat în mijlocul mulțimii în statul brazilian Minas Gerais. Jair Bolsonaro a fost supus unei intervenții chirurgicale, pentru răni la intestine, și este în stare bună, medicii fiind încrezători că se va recupera complet.

Politician controversat, Bolsonaro (63 de ani) a șocat o mare parte a opiniei publice prin comentarii rasiste și homofobe. Chiar și așa, el a continuat să crească în sondaje, care îl dau învingător în cazul în care alegerile prezidențiale programate luna viitoare se vor desfășura astăzi.

Jair Bolsonaro a fost înjunghiat în cadrul unui miting organizat în orașul Juis de Fora. A fost ajutat de susținătorii săi și transportat imediat la spital. Politicianul a pierdut mult sânge, iar doctorii au declarat că înjunghierea a fost adâncă și i-a pus în pericol viața.

Candidatul la președinția Braziliei va petrece cel puțin o săptămână în spital.

Poliția l-a reținut pe principalul suspect în cazul înjunghierii, un bărbat de 40 de ani. Acesta a fost predat polițiștilor de către susținătorii lui Bolsonaro, care i-au aplicat și câteva corecții fizice.

Bolsonaro, fost căpitan în armată, este foarte iubit în Brazilia, mulți văzându-l drept un Trump din Țara Cafelei, ații ca pe un lider puternic, care poate reduce rata mare a criminalității. Este extrem de popular pe rețelele de socializare, fiind susținut cu fervoare și de câteva milioane de creștini evanghelici, în special pentru atitudinea sa fermă anti-avort.