Când vor fuziona USR și PLUS? Ce spun Cioloș și Barna

Dacian Cioloș și Dan Barna. Foto: USR / Facebook

Președintele PLUS Dacian Cioloș a declarat, într-o intervenție telefonică la TVR1, că fuziunea cu USR este ”în lucru”.

Uniunea celor două partide ar urma să aibă loc după alegerile parlamentare din acest an.

„Aceste partide deja lucrează împreună de la alegerile europarlamentare, apoi la prezidenţiale, continuăm acum cu o alianţă politică ce începe să îşi structureze şi organe executive de lucru comune. Avem acel Comitet Executiv comun format din şase oameni, avem o comisie de integritate comună, lucrăm într-o comisie de politici publice comună, deci, practic, apropierea asta, fuziunea e în lucru, doar că nu e consfinţită juridic şi am agreat cu colegii de la USR că o s-o facem după alegerile parlamentare, pentru că acum trebuie să ne concentrăm pe campanii”, a spus Dacian Cioloş, potrivit Digi24.

Liderul USR, Dan Barna, crede că termenul propus de partenerul său de alianță politică poate fi îndeplinit.

„E un calendar foarte realist, pentru că anul acesta, 2020, e anul confirmării şi pentru USR şi PLUS şi pentru Alianţa USR PLUS. Anul acesta e anul în care Alianţa USR PLUS va confirma şi se va consolida ca forţă relevantă. De fapt, de asta am şi candidat la preşedinţia USR, să transform acel partid, şi acum, această alianţă să o transformăm, cu Dacian Cioloş, într-un partid care să conteze pe termen lung în România”, a precizat Dan Barna, la TVR1.

La cele mai recente alegeri, europarlamentarele din 2019, USR și PLUS au obținut 22,4% din voturi, fiind practic la egalitate cu PSD (22,5%), dar sub PNL (27%).