Când se vor relua zborurile din Europa care fac legătura cu România

FOTO: skeeze/Pixabay.com
FOTO: skeeze/Pixabay.com

Într-o intervenție pe Facebook, ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că zborurile către și dinspre alte țări europene, afectate de coronavirus, vor fi reluate în funcție de evoluția pandemiei.

„Zborurile vor fi reluate nu în funcţie de ce se întâmplă în România, ci de ce se întâmplă în ţara respectivă. Anglia, Spania, Italia, Franţa, Belgia, Olanda, Germania sunt evaluate pe siteul INSP din punct de vedere epidemiologic. Dacă sunt cu risc ridicat, sunt în zona roşie, cu risc mediu, în zona galbenă, iar dacă sunt fără risc, în zona verde”, a declarat ministrul Marcel Vela.

Ministrul a explicat și ce va întâmpla cu cei care vin din țările respective, atunci când nu vor mai fi „în zona roșie”. „În momentul în care Anglia (n.r. dată ca exemplu) va fi în zona galbenă, nu veți mai sta în carantină, se va impune izolarea la domiciliu”, a precizat ministrul Marcel Vela.

Ministrul de Interne a mai spus că după 15 mai vor fi permise deplasările fără a se ține cont de limita de municipiu sau județ.

„Aşadar, nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limita în zonele metropolitane şi în consecinţă nu va exista o limită teritorială administrativă în cadrul căreia să vă puteţi sau să nu vă puteţi deplasa”, a spus Vela, într-o înregistrare video pe pagina sa de Facebook.

Marcel Vela a răspuns și unei întrebări legate de posibilitatea de a merge la picnic după 15 mai, dar în afara localității, la o distanță de aproximativ 5 kilometri.

„Puteţi merge, începând cu 15 mai, unde doriţi dumneavoastră, evident respectând regulile impuse în ordonanţele militare, care vor fi preluate în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a răspuns Marcel Vela.

Ministrul a mai spus că, în acest caz, trebuie „să păstraţi distanţa socială, să aveţi materiale de protecţie şi să îndepliniţi toate condiţiile care ţin de igiena personală: să vă spălaţi des pe mâini şi să faceţi tot ce aţi făcut până acuma, pentru a opri răspândirea noului coronavirus”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.