AcasăSocialCând se sfințește Catedrala Mântuirii Neamului

Când se sfințește Catedrala Mântuirii Neamului

-

A mai rămas foarte puțin timp până în momentul când se sfințește Catedrala Mântuirii Neamului. Evenimentele dedicate inaugurării catedralei vor începe pe 25 noiembrie, atunci când are loc slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului.

Acest moment va marca și finalizarea lucrărilor la roșu la Catedrala Mântuirii Neamului. O construcție la roșu nu cuprinde finisajele interioare și exterioare (tencuieli, picturi, instalații electrice, de gaze, de apă, montarea de geamuri termopane etc.) și nici exteriorul acoperișului (tabla, țigla, etc).

Potrivit basilica.ro, agenția de presă a Bisericii Ortodoxe Române, sfințirea Catedralei Naționale va fi oficiată de Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, duminică, 25 noiembrie 2018.

După sfințirea lăcașului de cult credincioșii prezenți la București vor avea ocazia să se închine în altarul Catedralei Mântuirii Neamului, închinat Eroilor români din toate timpurile.

25 noiembrie, data când se sfințește Catedrala Mântuirii Neamului

Așadar, pe 25 noiembrie credincioșii ortodocși, inclusiv femeile, vor avea șansa să intre în altarul catedralei.

Bartolomeu I va fi singurul Întâistătător Ortodox care va oficia sfințirea Catedralei Naționale împreună cu Patriarhul Daniel și cu alți ierarhi români.

Când se sfințește catedrala Mântuirii Neamului: Moaștele Sfântului Andrei, aduse la București

Cu ocazia sfințirii Catedralei Mântuirii Neamului, la București vor fi aduse și moaștele Sfântului Andrei. Mâna Apostolului Andrei, ocrotitorul Catedralei Mântuirii Neamului, va fi adusă la București de Mitropolitul Hrisostom de Patra din Grecia.

Sursa citată mai informează că Patriarhul Teofil al Ierusalimului va sosi în România după momentul sfințirii, pentru a sluji la primul hram, de sărbătoarea Sfântului Andrei (30 noiembrie). Sfânta Liturghie la primul hram al Catedralei Mântuirii Neamului va fi oficiată în data de 30 noiembrie 2018, de Patriarhul Teofil al Ierusalimului.

BOR a mai anunțat că din anul 2010 și până în 2018, statul român și Biserica au cheltuit aproximativ 100 de milioane de euro pentru construcţia Catedralei Naţionale la roşu.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Andreea Dogar
Andreea Dogarhttps://greatnews.ro/
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.

1 COMENTARIU

  1. Celor care au ales să construiască în loc să dărâme, înaltă considerație pentru ducerea la îndeplinire a unei misiuni sacre, care până acum nu a putut fi împlinită.
    Celor care au stat deoparte, mulțumindu-se doar să arunce cu vorbe grele spre a compromite, nu le spun nimic, ei deja singuri s-au compromis. Căci de-ar fi vrut cu adevărat, ar fi pus mai întâi umărul la redeschiderea spitalelor și școlilor ce stau închise din lipsă de medici și profesori, și abia mai apoi să se îngrijească, sincer și nu demagogic, de deschiderea altora noi, de care totuși acest popor românesc are o acută nevoie.
    O catedrală pentru eternitate are orice popor milenar. Iar în curând vom avea și noi, românii. Pentru că merităm. Așa cum merităm și dreptul la educație, la sănătate, la prosperitate, ce nici cum nu pot fi contrapuse unele celorlalte, cu atât mai puțin creației pe numele ei de Catedrală a Mântuirii Neamului.

Comentariile sunt închise.

RĂMÂI MEREU CONECTAT CU NOI

302,134FaniÎmi place
391CititoriConectați-vă
122AbonațiAbonați-vă
52FollowersFollow

CINE, CE, CUM?

TOP. Județele unde s-au obținut cele mai multe medii de 10...

0
În acest an, 24 de elevi au încheiat probele scrise de la examenul de Bacalaureat cu media 10, a anunțat Ministerul Educației. Numărul candidaților...

Chiar vine apocalipsa fiscală? Cât este impozitul pe dividende și pe...

0
Creșterea impozitului pe dividende la 16% și a celui pe profit la 19% pare să fie una dintre măsurile asupra cărora partidele au căzut...

România și creșterea TVA. TOP 35 – care sunt țările europene...

0
Deși președintele Nicușor Dan a promis în campania electorală că TVA-ul nu va crește, mărirea taxei pe valoarea adăugată de la 19% la 21%...