Când se redeschid mall-urile în România

the empty shop promenada mall
The Empty Shop. Foto: Promenada Mall Facebook

Rămase în continuare închise, pentru limitarea efectelor pandemiei de coronavirus, marile centre comerciale din România ar urma să fie redeschise peste două săptămâni.

Dacă numărul infectărilor cu SARS-CoV2 se va menține la un nivel scăzut, așa cum a făcut-o în ultimele zile, mall-urile vor fi redeschise începând cu 15 iunie.

Anunțul a fost făcut de ministrul Economiei, Virgil Popescu, la Digi24. Reprezentantul Guvernului a adăugat că va purta o întâlnire cu reprezentanții industriei de profil.

”Mi s-ar părea normal că dacă relaxăm, și lucrurile merg bine, să putem ca la finalul acestor două săptămâni, să deschidem magazinele mari. Eu sunt convins că la finalizarea acestor două săptămâni evaluarea va fi pozitivă”, a precizat Virgil Popescu.

Autoritățile au decis să țină închise marile spații comerciale, cu toate că multe dintre restricțiile impuse pe fondul pandemiei de coronavirus au fost deja ridicate.

”Problema mall-urilor este că centrele comerciale sunt de regulă loc de plimbare, mai ales a copiilor, tinerilor, toți merg la mall.

E adevărat că cinematografe acum este exclus să ai, food court-ul unde merge lumea să mănânce, acolo ai multă lume, rând, vânzoleală… Ăsta era motivul pentru care spațiul intern al mall-ului s-a considerat că este un risc major”, declara, în urmă cu câteva zile, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

În România au fost redeschise terasele și restaurantele, însă cu respectarea unor anumite măsuri de distanțare socială.