Când se deschid Transalpina și Transfăgărășanul? Ce se întâmplă cu drumurile de 1 mai

FOTO: Andrei Stroe/Wikimedia Commons
FOTO: Andrei Stroe/Wikimedia Commons

Cu toate că temperaturile din aproape întreaga țară sunt foarte ridicate, Transalpina și Transfăgărășanul, două dintre cele mai populare drumuri montane din România, vor rămâne închise în minivacanța de 1 mai.

Pe Transalpina au început lucrările de deszăpezire, însă eforturile drumarilor sunt îngreunate de stratul gros de omăt care acoperă o porțiune de 15 kilometri din DN 67C.

În unele zone, zăpada are și 7 metri grosime. Sunt și zone unde au căzut stânci, iar drumul este și mai greu de eliberat. Cel mai probabil, Transalpina va fi deschisă circulației între 15 mai și 1 iunie.

Într-o situație similară se află și Transfăgărașul, care va rămâne, la rândul său, închis pentru minivacanța de 1 mai.

Cunoscut sub numele de DN 7C, cel mai spectaculos drum din țară, cu ale sale 27 de viaducte și un tunel de 887 de metri, va rămâne închis, cel mai probabil, până la 30 iunie, pe unele porțiuni. Transfăgărașanul va fi închis pe pe sectorul cel mai spectaculos, cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu).

Drumul este deschis circulației din localitatea Bascov, până la Piscu Negru, la km 104, dar și din județul Sibiu, de la intersecția cu DN 1 până la Cabana Bâlea Cascadă.

Un drum care se va deschide începând cu 1 mai va fi DN 17D, între Rodna (Bistrița Năsăud) și Carlibaba (Suceva), după ce sectorul a fost închis pe perioada iernii.

Rămâne închis sectorul de drum din DN 66A între Câmpu lui Neag, din Hunedoara, și Cerna Sat (Gorj), din cauza alunecărilor de teren și căderilor de copaci din zonă. Circulația rutieră va fi oprită până la sfârșitul anului.

Pentru a afla totul despre starea drumurilor din România, intrați aici.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.