Când s-ar putea deschide hotelurile și pensiunile. Pe litoral sunt anunțate măsuri de siguranță

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că activitatea hotelieră ar putea fi reluată în lunile iulie-august, însă cu respectarea unor reguli.

„Nu văd vreo restricție în ceea ce privește activitatea de cazare în hoteluri, pensiuni, cu stabilirea unui set de reguli. INSP și alte entități sunt implicate în adoptarea unor protocoale, a unor reguli care trebuie respectate. Le vom adopta înainte de eliminarea restrcițiilor”, a declarat premierul Ludovic Orban, întrebat despre posibila deschidere a sectorului de turism, în lunile iulie-august.

În ceea ce privește deschiderea restaurantelor, premierul a spus că se va face o analiză, însă „în prima fază e puțin probabil”.

„Activitatea hotelieră, cu anumite reguli, poate să pornească. Activitatea restaurantelor prezintă un risc mare de transmitere. Nu poți să porți mască, distanța dintre mese e mică, puține restaurante au spații separate și se adună lume destul de multă. Facem o analiză privitoare la restaurante, dar în prima fază e puțin probabil reluarea activității în restaurante”, a mai declarat premierul.

Hotelierii de pe litoral anunță că se pregătesc pentru deschiderea sezonului, indiferent dacă acest lucru va fi pe 1 iunie, 15 iunie sau mai târziu.

„Hotelierii de pe litoral pregătesc deschiderea sezonului indiferent dacă acest lucru va avea loc pe 1 iunie, 15 iunie sau mai târziu, și au luat deja în considerare implementarea unui set de măsuri pentru a proteja sănătatea turiștilor, dar și a angajaților”, arată Organizația Patronală Mamaia Constanța, într-un comunicat de presă.

Reprezentanții hotelurilor spun că vor pregăti o serie de măsuri pentru ca turiștii să rămână în siguranță.

Printre altele, turiștii vor mânca în serii în hotelurile care nu dispun de spații suficient de largi, pentru a se evita aglomerațiile din restaurante, la o masă va sta doar o singură familie, șezlongurile vor fi depărtate și igienizate după fiecare folosire, iar saltelele ar putea să dispară de pe plajă.

Camerele vor fi igienizate la schimbul de turiști, cameristele vor purta măști și mănuși, în vreme ce cazarea se va face preponderent online, pentru a evita statul la coadă la recepție, unde se vor trasa linii de demarcare, mai anunță Organizația Patronală Mamaia Constanța.