Când reîncepe școală și ce se întâmplă cu Bacalaureatul și Evaluarea Națională. Anunțul ministrului Educației

Monica Anisie FOTO: Gov.ro
Monica Anisie FOTO: Gov.ro

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat, într-o declarație de presă, că reluarea cursurilor în școli va avea loc după încetarea stării de urgență, iar probele scrise la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020 se vor susține, probabil, în luna iulie.

De asemenea, ministrul Anisie a mai spus că programa pentru examenele naționale nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea.

„Vreau să fac precizarea că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România, precum și de măsurile comunicate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea stării de urgență și asigurarea tuturor măsurilor ca elevii, studenții și cadrele didactice să fie în siguranță”, a precizat Anisie.

Ministrul Educației a mai precizat că situația școlară se va încheia cu minim două note, la care se adaugă nota din teză acolo unde este cazul.

De asemenea, admiterea la facultate se va organiza după susținerea examenului de bacalaureat, iar admiterea la master sau doctorat după examenul de licență sau disertație.

„Toate aceste măsuri pe care le-am luat împreună cu partenerii educaționali pot suferi modificări în funcție de hotărârile pe care le va lua Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”, a mai spus Anisie.

Ministrul a mai precizat că olimpiadele și concursurile școlare nu vor mai avea loc anul acesta. De asemenea, nici sesiunea specială de Bacalaureat, organizată de obicei în mai, pentru olimpici, se anulează.

„Nu se îngheață anul scolar, ci Ministerul Educației și Cerctării lucrează pentru ca toată activitatea care ar presupune reluarea cursurilor și toate calendarele să le punem în practica după ce încetează acesta stare de urgență”, a declarat Monica Anisie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.