Când politicienii primesc campionii acasă: De la Ceaușescu la Udrea și Firea | VIDEO

Nicolae Ceaușescu, Steaua București și trofeul Cupei Campionilor Europeni, la București. Foto: Wikimedia Commons

Huiduielile pe care le-a primit ieri seară, pe Arena Națională, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, nu sunt primele încasate de un politician român care ține morțiș să se asocieze cu performanțele unui sportiv.

După ce inițial anunțase că îi va permite Simonei Halep să își prezinte trofeul cucerit la Roland Garros – primul de Grand Slam cucerit de o româncă la simplu în ultimii 40 de ani – pe scările Arenei Naționale, Primăria Bucureștiului a mutat evenimentul în interiorul stadionului.

Peste 15.000 de oameni au fost prezenți la ceremonie. Cum Gabriela Firea a simțit nevoia să se plaseze în centrul atenției, urcând pe scenă alături de numărul 1 mondial, publicul a taxat-o imediat prin huiduieli aprige atunci când a luat cuvântul. Primarul general s-a retras, apoi, în grabă, după ce și-a exprimat ”satisfacția” că Simona Halep a venit ”în țara noastră”.

Gabriela Firea a postat, la scurt timp după eveniment, o replică halucinantă pe pagina sa de Facebook (n.r. – care a fost închisă imediat), aruncând vina pe ”aparatul sorosist de propagandă” și pe ”echipe de cetățeni cu venin care au venit bine organizate” și au fost ”plasate strategic printre oameni decenți”.

Mesajul politicianului PSD începe cu sintagma ”Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”. Aceeași idee a fost înaintată și de Elena Udrea, care a organizat Gala Bute în 2011.

Fostul ministru al Turismului, care tocmai a primit o sentință definitivă de 6 ani de închisoare pentru nereguli financiare în organizarea meciului de box de la Romexpo, a fost huiduită copios de spectatori, după victoria lui Lucian Bute în fața francezului Jean-Paul Mendy.

Una dintre cele mai cuminți și solemne ceremonii de primire a unor campioni români a fost organizată de Nicolae Ceaușescu pentru fotbaliștii de la Steaua București, care câștigaseră Cupa Campionilor Europeni, în 1986.

După ce mii de oameni i-au așteptat pe eroii de la Sevilla la aeroportul Otopeni, sărbătorind liber succesul, steliștii au fost chemați în fața liderului Republicii, care le-a ținut o lungă și solemnă prelegere: