Când este cea mai deprimantă zi a anului?

Sursa foto: Pexels

Astăzi! Luni, 20 ianuarie 2020, este considerată cea mai deprimantă zi a anului, potrivit formulei matematice realizate de un psiholog britanic.

Psihologul britanic Cliff Arnal a analizat o combinaţie de factori şi consideră că „depresia colectivă” din a treia zi de luni din an ar fi cauzată de scăderea temperaturilor şi de o reducere a luminozităţii, scrie Digi24.

A treia zi de luni a anului, care în 2020 cade în 20 ianuarie, este considerată de mai mulți ani a fi cea mai deprimantă zi a anului, fiind supranumită ”Blue Monday” (”Lunea albastră”).

20 ianuarie, cea mai deprimantă zi a anului 2020

Cea de-a treia zi de luni din ianuarie corespunde unui vârf de absenteism la locul de muncă, iar în această zi se înregistrează și o creştere a numărului cererilor de divorţ care sunt depuse în instanţă.

Chiar și așa, cea mai deprimantă zi a anului a fost mereu folosită în vânzări: mai întâi ca o campanie publicitară pentru o companie de turism, iar apoi de una de înghețată.

Dacă vă interesează când va fi cea mai fericită zi a anului 2020, răspunsul e simplu: în 19 iunie, în a treia vineri din iunie.

Până atunci, specialiștii ne recomandă să facem mișcare și să stăm cât mai mult la lumina Soarelui.