Mai mulți economiști care au participat la dezbaterea cu tema „Zona Euro încotro?”, organizată de Banca Națională a României, au spus că mai avem de așteptat până să înlocuim leul cu euro.

Potrivit președintelui Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru, trecerea la euro în 2019, termen anunțat de autoritățile române, este „un obiectiv ambițios”, însă nu există o agendă de parcurs pentru acest lucru.

„Ca să fie fezabil acel 2019 trebuia să venim urgent cu o agendă de reforme structurale pe care trebuie s-o implementăm, care să ne ducă la o convergenţă reală sănătoasă, sustenabilă pe termen lung şi să ne menţinem în acelaşi timp echilibrele macroeconomice, adică noi putem avea o convergenţă reală, deci cu creştere economică mai mare decât anticipăm printr-o stimulare fiscală, dar care dacă produce dezechilibre, n-am făcut nimic”, a declarat Ionuț Dumitru, potrivit Digi 24.

Președintele Consiliul Fiscal crede că în cel mai optimist scenariu, România va trece la euro după 2020.

De asemenea, analistul financiar Florin Cîțu crede că România trebuie să se hotărască dacă face „reforma reală” în afara zonei euro, „când ai o politică monetară foarte independentă sau în interiorul zonei euro, când nu mai ai politică monetară independentă”.

FOTO: TaxRebate.org.uk/Flickr

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cel mai frumos pom de Paște, decorat pentru ultima oară
Experiment inedit. Cum se consideră femeile: frumoase sau obișnuite
România, țara unde copiii vin la școală în microbuz și pleacă în căruță

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: