Când ar trebui să alegi produse resigilate în detrimentul celor noi

Sursa foto: rawpixel.com from Pexels

Atunci când își aleg un gadget sau un electrocasnic, mulți cumpărători evită resigilatele, din cauza miturilor care s-au creat, pe nedrept, în jurul acestor produse. Asociate frecvent cu o calitate scăzută și lipsite de încrederea cumpărătorilor, resigilatele pot fi modalitatea ideală de a te alege cu un adevărat chilipir, pe care nu ți l-ai fi permis altfel. 

Asemenea produse nu numai că sunt la fel de bune ca cele noi și durează la fel de mult, dar dacă le alegi dintr-un magazin de încredere vei beneficia și de garanție. Totuși, este important să știi la ce să fii atent atunci când vrei să îți iei un produs resigilat, astfel încât să nu iei o decizie greșită sau să te alegi cu un produs care nu corespunde pe deplin nevoilor tale:

Ce sunt produsele resigilate sau „refurbished”’

Resigilatele nu sunt neapărat produse cu defecte sau uzate. De fapt, în această categorie poate intra o gamă mult mai largă de produse. Există cazuri în care un client returnează un produs fără să îl fi deschis sau folosit. Deși este nou, articolul nu mai poate fi scos la vânzare astfel, așa că i se aplică de regulă un discount de 15-30% și este vândut ca fiind resigilat. 

Există și alte situații în care produsele pot fi catalogate drept „refurbished”:

  • produsul are mici zgârieturi apărute în timpul transportului
  • produsul a fost folosit drept exponat în magazinele de retail, la show-uri sau a fost folosit pentru recenzii
  • produsul a venit într-o cutie deja desfăcută și nu mai poate fi vândut ca nou, deși nimeni nu l-a utilizat
  • produsul a avut un defect care a fost reparat între timp de producător și retrimis spre retaileri drept produs resigilat.

Atunci când vrei să îți cumperi un laptop, de exemplu, un magazin de încredere le va semnaliza corespunzător pe cele care sunt second-hand, cele care nu au fost folosite și laptopurile refurbished. De aceea, este important să acorzi mai multă atenție magazinului din care cumperi, întrucât retailerii credibili au specialiști care evaluează fiecare componentă a produselor și semnalează defectele întâlnite, astfel încât clienții să știe mereu ce cumpără. În plus, un retailer de încredere oferă și garanție pentru produsele comercializate, astfel încât nu riști să te alegi cu un produs defect sau ca acesta să se strice după câteva utilizări. 

La ce să fii atent când cumperi produse resigilate

Pe lângă credibilitatea retailerului, mai există câteva lucruri la care să fii atent atunci când vrei să îți iei un produs resigilat:

  • Garanția. Citește cu atenție termenii și condițiile garanției acordate, iar dacă ai dubii cere întotdeauna lămuriri suplimentare retailerului. 
  • Politica de retur. Dacă nu ești mulțumit de produsul cumpărat, este important să îl poți returna într-un termen rezonabil. Ai grijă să citești din timp care este politica de retur și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi atunci când vrei să returnezi un produs. 

Sursa foto: rawpixel.com from Pexels

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.