Când ar putea fi restricții în România potrivit profesorului Alexandru Rafila

Alexandru Rafila FOTO: Antena3.ro
Alexandru Rafila FOTO: Antena3.ro

Președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, spune că în momentul în care 80% din paturile de la ATI vor fi ocupate, atunci situația va fi una delicată și va trebui gândit un scenariu cu restricții.

„Ar trebui să existe niște scenarii pe care autoritățile să le aibă în vedere pentru a nu pune și mai multă presiune pe sistemul sanitar”, a declarat medicul Rafila la Europa FM.

O nouă zi cu multe cazuri noi de coronavirus în România

Autoritățile din Siret, județul Suceava, au decis ca toate școlile, resturantele și cafenelele să se închidă din cauza numărului mare de cazuri noi de coronavirus înregistrate. De asemenea, s-a decis ca slujbele la biserică să fie ținute doar afară.

Decizia a fost luată pentru că incidența cazurilor la mia de locuitori este de peste 7. Totul ar fi pornit de la focarul care a apărut la Spitalul de Psihiatrie Siret. În acest moment, aici sunt 38 de cazuri de îmbolnăvire, din care 34 în rândul pacienților și 4 în rândul angajaților, potrivit Monitorul de Suceava.

Îmbolnăvirile au apărut după ce angajați ai spitalului au mers în oraș și au intrat în contact cu alte persoane.

Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” și Școala Gimnazială ”Petru Mușat”, unde funcționează și grădinița orașului, s-au închis de joi. La cele trei unități de învățământ sunt 2.000 de copii, din care 700 la școala gimnazială și la grădiniță. Pentru elevii din ciclul primar și gimnazial, dar și pentru liceeni, cursurile se vor ține online în următoarele două săptămâni, scrie Monitorul de Suceava.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.