Când ar putea fi reluate zborurile către Italia, Marea Britanie, Spania, Franța sau Germania

FOTO: skeeze/Pixabay.com
FOTO: skeeze/Pixabay.com

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, joi seară, că a aprobat solicitarea Ministerului Afacerilor Externe referitoare la zboruri charter către Austria, Belgia, Elveția, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Regatul Țărilor de Jos, Spania, SUA și Turcia,  precum și din aceste țări spre România.

Deocamdată, zborurile regulate rămân oprite și sunt permise doar cele charter și umanitare. Ministrul de Interne a explicat că a fost creat un pod aerian între diferite și state și România, astfel încât să nu mai fie presiune pe punctele de trecere ale frontierei.

Ministrul Vela a spus că după ce se termină starea de alertă în România, medicii evaluează situația, iar dacă nu va fi o statistică medicală alarmantă și se decide că nu este niciun pericol, cu siguranță vor fi reluate și zborurile regulate.

„Mai trebuie să aşteptaţi până la 1 iunie sau 15 iunie, dar ce vreau să vă spun e că vă încadraţi în zboruri neregulate charter. Nu trebuie să aveţi o situaţie delicată, să vă încadraţi în zborul umanitar.

Am avut cazuri în care am avut zboruri umanitare pentru oameni care au fost bolnavi, oameni care nu au avut mijloace de trai, tineri studenţi care au rămas prin state, în momentul în care statele respective au declarat stare de urgenţă sau de alertă şi nu au mai putut veni acasă. Această variantă, de zbor charter, este pentru toţi cei care vin acasă şi doresc să se repatrieze”, i-a explicat Vela unei femei, pe Facebook.

MAE a anunţat miercuri că, urmare demersurilor întreprinse la nivelul misiunilor diplomatice ale României în străinătate şi la nivelul Centralei MAE, în perioada 21 – 24 mai vor fi organizate şapte zboruri din state europene (Regatul Spaniei, Republica Franceză şi Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord) pentru cetăţenii români care au solicitat ajutorul pentru a se întoarce în țară.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.