Când ai nevoie de un credit de nevoi personale și cât de ușor îl poți accesa

În viața noastră apar mereu situații neprevăzute și proiecte pe care ne dorim să le ducem la bun sfârșit. Ne setăm obiective fără de care nu putem funcționa și care ne dau un scop și o motivație. De multe ori este dificil să realizăm tot ceea ce ne propunem din cauza resurselor financiare insuficiente. Iar atunci când apare o nevoie, poți apela la un credit de nevoi personale.

Când se justifică alegerea unui credit de nevoi personale

Cheltuielile neprevăzute sunt primul motiv întemeiat pentru a alege un astfel de împrumut. Indiferent că te confrunți cu o urgență medicală, ai nevoie de reparații în locuință sau apar alte situații ce necesită o sumă mai mare de bani, un credit de nevoi personale poate oferi rapid finanțele necesare pentru a face față acestor cheltuieli.

Finanțarea proiectelor importante pentru tine și familie, precum renovarea locuinței, achiziționarea unui nou autoturism, înlocuirea unor piese mari de mobilier în casă sau utilarea unor zone cu echipamente electronice costisitoare, susținerea unor planuri de vacanță și așa mai departe, sunt situații în care poți solicita un împrumut. Atunci când nu ai toți banii pentru astfel de proiecte, creditul de nevoi personale îți oferă fondurile necesare pentru a le duce la bun sfârșit.

Cursurile de dezvoltare personală sau de școlarizare ale copilului sunt, de asemenea, motive justificate pentru accesarea unui împrumut.

Iar ca să optimizezi și mai mult situația financiară, poți asocia un card de credit cu care să faci toate cumpărăturile și plățile către furnizori. Acesta este o soluție eficientă de a economisi, prin programul cashback care îți oferă bani înapoi pentru tranzacțiile cu cardul, în limita a 300 lei lunar.

Când ești eligibil pentru un credit de nevoi personale

Eligibilitatea pentru un credit de nevoi personale variază în funcție de fiecare bancă, însă acum, creditul online are condiții mai blânde pentru solicitanți, oferind scoruri mai bune pentru aprobarea sumei de bani. Totuși, există câteva criterii pe care trebuie să le îndeplinești pentru a primi împrumutul:

  • Venitul stabil – acesta garantează băncii că ai capacitatea de a rambursa împrumutul. Practic, trebuie să ai un istoric de salariu, pensie sau alte surse de bani pe care îi încasezi în mod constant.
  • Gradul de îndatorare mic – acesta nu trebuie să depășească 40% din venitul lunar net și  este un indicator pentru posibilitatea ta de a susține ratele lunare.
  • Istoric de credit pozitiv – să nu figurezi cu datorii în biroul de credite. Dacă ai un istoric de împrumuturi rambursate la timp, ai șanse mai mari să obții creditul.

Alege un credit de nevoi personale atunci când bugetul lunar nu îți permite să evoluezi sau să îți rezolvi anumite probleme, și nu vei avea grija zilei de mâine. La BCR, condițiile de rambursare sunt flexibile, dobânda este fixă, iar costul de administrare a contului este zero.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: