Canal+, rețea de tip pay TV, intră în România

digi 4k prima televiziune 4k
Foto: StockSnap / pixabay.com

Canal+, unul dintre cei mai puternici operatori de televiziune cu plată din Europa, intră în România, după ce a achiziționat compania M7. Tranzacția este estimată la aproximativ 1,12 miliarde de dolari.

Prin această achiziție, Canal+ își extinde prezența în Olanda, Belgia, Cehia, Slovacia, Austria, Ungaria și România, se arată în comunicatul Canal Plus, care este deținut de grupul francez Vivendi.

De asemenea, prin această tranzacție, Canal+ va ajunge la un număr de clienți de 20 de milioane. Pe înțelesul tuturor, serviciile Canal+ sunt asemănătoare cu cele ale Netflix, însă cu servicii de televiziune.

De asemenea, poate fi o alternativă online la telecablu, pentru că funcționeză prin internet. Printre altele, Canal+ oferă programele Disney, HBO, Eurosport sau National Geographic. Tranzacția urmează să fie aprobată și de Comisia Europeană.

M7 a ajuns în România anul trecut, după ce a ajuns la un acord cu Liberty Global, deținătorul UPC, de a cumpăra Focus Sat și operațiunile prin satelit din țări est-europene.

Potrivit paginademedia.ro, Liberty Global a anunțat că va vinde operațiunile pentru o valoare de aproximativ 180 de milioane de euro. Astfel, M7 ajungea în România (Focus Sat), Ungaria (UPC Direct), Cehia și Slovacia (freeSAT).

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.