Campus școlar de 10 milioane de euro, la Oradea

campusul școlar din oradea
Campusul școlar "Partenie Cosma" din Oradea va fi extins cu ajutorul fondurilor europene. Foto: Primăria Oradea

De la anul, Oradea va avea unul dintre cele mai moderne campusuri şcolare din ţară, peste 10 milioane de euro urmând să fie investiți în noua clădire. Cea mai mare parte a banilor provine din fonduri europene.

Primăria Oradea este cea care a câştigat un proiect european de 10,5 milioane de euro pentru extinderea campusului şcolar „Partenie Cosma” din oraș. În cadrul proiectului vor fi construite 24 de săli de clase, 3 laboratoare, mai multe cabinete, o sală de lectură cu bibliotecă, o sală de sport, un internat cu 300 de locuri şi o cantină, relatează „Ziarul financiar”.

Lucrările la acest campus şcolar au început în 2007, dar au fost abandonate de stat după turnarea fundaţiei. Acum, el va fi terminat cu ajutorul banilor UE: din cele peste 10 milioane de euro, finanțarea nerambursabilă primită de autorități din fondurile europene este de 8,2 milioane de euro.

Potrivit digi24.ro, campusul școlar extins va funcţiona în apropierea colegiului economic din Oradea, aflat într-o clădire în care primăria a investit deja 4 milioane de lei din bugetul local.

Contractul de finanţare a fost semnat marți de reprezentanții Primăriei Oradea la Ministerul Dezvoltării.

„Lucrările vor fi gata până la finalul anului viitor, în aşa fel încât să avem încă o clădire cu săli de clase, precum şi o sală de sport, cu toate dotările necesare pentru desfăşurarea procesului de învăţământ”, a spus Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Proiectul se derulează prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 – ’’Îmbunătăţirea infrastructurii sociale’’, Domeniul de intervenţie 3.4 – ’’Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă’’.

Conform contractului de finanţare, lucrările trebuie terminate până la finalul anului 2015.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.