”Campionat” de postat sincron. Val de mesaje pro-PSD pe grupurile de Facebook. ”Respect”, ”Dragnea nevinovat”

Un val de mesaje favorabile la adresa PSD au apărut brusc pe mai multe grupuri mari de Facebook din România. Cele mai multe au și un element comun: cei care postau își încheiau mesajul transmițând că se simt plini de speranță în orașul lor.

Cel mai consistent val de mesaje a apărut pe un grup care poartă numele fostului premier Dacian Cioloș. Cum majoritatea celor din grup sunt susținători ai acestuia din urmă, reacțiile la mesajele pro-PSD au fost dintre cele mai acide.

Dacă majoritatea mesajelor par să fi fost postate de persoane care au folosit conturi false, există și mesaje asumate. Denisa Claudia Dorian este o tânără din Oradea care a postat sâmbătă seara o imagine cu mesajul ”Respect, Liviu Dragnea. Programul de guvernare PSD duce România spre bine”, însoțită de postarea ”Tot respectul pentru domnii Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu cât și pentru alianța PSD-ALDE … Împreună vom reuși”.

Aceeași persoana posta, cu o lună în urmă, pe același grup, un mesaj jignitor la adresa celorlalți membri ai grupului, mesaj care se remarcă și printr-o mare neglijență gramaticală. ”Cei mai proști români sunt în acest grup, așai???!!”

Pe alte grupuri care poartă numele fostului premier, unul dintre ele cu peste 100.000 de membri, aceste mesaje nu apar, semn că fie nu au fost postate, fie – varianta cea mai plauzibilă – s-a încercat postarea lor, dar au rămas neaprobate de administratorii grupului și nu au devenit publice.

Mesaje de acest fel au apărut și pe alte grupuri de Facebook, unele dedicate șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, altele președintelui Klaus Iohannis, iar altele fără a fi construite în jurul unei persoane sau instituții, dar cu foarte mulți membri.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.