Campioană la dansul la bară, la 62 de ani

Campioană la dansul la bară, la 62 de ani Foto: Facebook Greta Pontarelli

În timp ce multe femei trecute de 60 de ani așteaptă cu nerăbdare să devină bunici, o femeie în vârstă de 62 de ani se bucură de viață la fel ca la 20 de ani și este campioană mondială la dans la bară.

Greta Pontarelli este o pensionară din Statele Unite ale Americii care se bucură de o atenție deosebită din partea lumii întregi, după ce a reușit să fie campioană la mai multe competiții internaționale de dans la bară.

Ceea ce a început să fie doar un mijloc de a se trata de osteoporoză, a devenit pentru Greta un adevărat stil de viață, iar acum se bucură de o flexibilitate uimitoare, mai ales pentru vârsta sa și de un corp perfect tonifiat.

Pensionara a început în urmă cu trei ani să facă mai mult sport, la îndrumarea doctorilor. După ce medicul i-a spus că trebuie să facă exerciţii de forţă pentru a scăpa de osteoporoză, pensionara şi-a îndreptat atenţia către dansul la bară și a obținut rezultate în scurt timp.

„Pentru a-mi întări oasele, aveam nevoie de exerciţii de forţă, ceva care să implice ridicarea de greutăţi. Dar simpla ridicare de greutăţi este atât de plictisitoare, încât am decis să văd cum este dansul la bară“, a povestit Greta Pontarelli, citată de publicaţia britanică Daily Mail.

Campioană la dansul la bară, la 62 de ani Foto: Facebook Greta Pontarelli
Campioană la dansul la bară, la 62 de ani Foto: Facebook Greta Pontarelli

Pentru că este foarte talentată, Greta a ajuns foarte repede să rivalizeze cu dansatoare tinere datorită mişcărilor sale energice. În 2013 şi 2014, pensionara a câştigat respectul publicului și primul loc la categoria de vârstă 50+, la World Pole Sports Competition, de la Londra.

Fotojurnalistul din Rusia, Vladimir Yakovlev, a călătorit timp de doi ani prin lume în căutarea unor vârstnici cu preocupări deosebite pentru proiectul său, „The Age Of Happiness“. Aşa a descoperit-o și pe Greta, dar şi pe alţi pensionari cu pasiuni ieşite din comun. Printre aceştia se numără Ruth Flowers, care la venerabila vârstă de 68 de ani a decis că meseria de DJ i se potriveşte foarte bine. Ea mixează într-un club sub pseudonimul de Mamy Rock, dar și pe Lloyd Kahn, în vârstă de 79 de ani, care are o pasiune care ar putea părea nepotrivită vârstei sale: bărbatul face skateboarding.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.