Campaniile de vaccinare din Europa bat pasul pe loc: ”Ne așteaptă 10 săptămâni grele”

Vaccin coronavirus. Foto: Pixabay

După ce autoritățile din România au decis să amâne cu 10 zile programările făcute în a doua etapă a campaniei de vaccinare, și alte state din Europa anunță întârzieri.

Ministrul german al Sănătății a declarat că problemele cu aprovizionarea cu vaccin se vor întinde cel puțin până în luna aprilie.

”Ne așteaptă 10 săptămâni grele, cu o carență mare de doze”, a spus Jens Spahn pe Twitter, adăugând că va cere o întâlnire cu toți producătorii de vaccinuri, pentru a încerca rezolvarea problemelor de aprovizionare.

Germania a ajuns la peste 2 milioane de cetățeni infectați, iar ieri au fost raportate aproape o mie de decese provocate de COVID-19.

Nemții pregătesc și restricții de călătorie pentru cei care vin din Brazilia, Marea Britanie și Africa de Sud, unde au fost semnalate tulpini mult mai contagioase ale virusului.

Cehia a decis să oprească pentru două săptămâni imunizarea cu prima doză, urmând să fie făcute doar rapelurile în această perioadă.

Întârzierile au fost provocate de producătorii de vaccin, printre care Pfizer și AstraZeneca.

Imunizările au fost oprite și în Spania, la Madrid, unde primele doze de vaccin nu vor mai fi administrate timp de o săptămână.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.