Campanie de angajare în stradă, într-un oraș din România

FOTO: scoala3codlea.ro
FOTO: scoala3codlea.ro

O companie de componente auto din orașul Codlea, județul Brașov, și-a trimis mai mulți reprezentanți în stradă pentru a face cunoscută oferta de muncă și pentru a împărți CV-uri tipizate.

Potrivit Digi24, prin această campanie, firma speră să găsească o sută de angajați până la sfârșitul lunii, pentru a onora o comandă neprevăzută venită de la un producător de mașini de lux.

În primăvară, firma a mai angajat 300 de persoane. Viitorii angajați ar urma să lucreze la asamblarea unor ornamente de piele sau componente interioare și vor primi pentru început un salariu de 1.300 de lei, plus bonuri de masă.

În urmă cu o săptămână, o altă companie a anunțat că-și deschide un nou punct de lucru în Turnu Severin, după ce a observat că foarte multe dintre CV-urile pe care le primea la centrul din Timișoara erau din Mehedinți.

Reprezentantul Cottontex în România, producător important din domeniul ciclismului, spune că îi era foarte greu să găsească forță de muncă în Timișoara, pentru un nouă fabrică. „În producţie este foarte greu să mai găseşti. Cei tineri fac şcoli superioare, chiar dacă nu au ce sa facă cu diploma”, a declarat Erol Baeram, reprezentantul Cottontex în România. Pentru început, în fabrica din Turnu Severin vor lucra 40 de angajați, iar în doi ani numărul lor va ajunge la 500.

Dacă v-a plăcut acest test, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.