Călugăriță din România, surprinsă când abandona câini în câmp

călugăriță arunca câini pe câmp
Foto: Captură Facebook

O călugăriță de la Mănăstirea Ghighiu din județul Prahova a fost surprinsă în timp ce abandona mai mulți căței pe un câmp din apropierea comunei Plopu.

Femeia a fost prinsă asupra faptei chiar de viceprimarul din localitate, care a și filmat-o pe măicuță. Inițial, călugărița nu a vrut să-și recunoască fapta, însă ulterior admis că „a greșit”.

Ea și-a motivat gestul spunând că mulți oameni vin și lasă căței la mănăstire.

Iată și dialogul purtat de cei doi:

Ați dus o grămadă de câini. Și cred că aveți și în mașină.

N-am dus…

Păi cum nu dacă eu v-am văzut?

Doi câini am dus…

Nu există. Ați lăsat o grămadă de căței. La parc la Bucov îi primește (Adăpostul de Câini din comuna Bucov – n.r.). De ce nu-i duceți acolo?

Păi dacă n-am știut!

Păi cum să nu știți?

Păi dacă vine la noi la poartă toată ziua …

Și de ce să ni-i lăsați nouă pe cap?

Am greșit acuma…

Potrivit adevarul.ro, sacii erau legaţi la gură, astfel că animalele nu puteau să evadeze şi riscau să moară asfixiate.

”Întâmplător eram pe drumul comunal care leagă Plopu de Bucov şi am văzut o dubiţă suspectă. Era parcată pe marginea drumului, pe câmp. Eu mai opresc aşa când văd câte o maşina din asta pentru că pe câmpul acela toată lumea aruncă câte ceva. Când a văzut că opresc şi eu maşina ei au plecat repede, iar eu am urmărit duba şi le-am făcut semn să oprească. Mare mi-a fost mirarea să văd la volan o măicuţă. Am văzut pe câmp un sac de rafie sfâşiat aşa, iar lângă era o căţea cu pui, dintre care unul era mort. Am chemat pe cei de la Parcul Bucov pentru că nu am reuşit să prindem căţeaua. M-am interesat ulterior telefonic şi am înţeles că medicul a reuşit să o tranchilizeze şi au dus-o la adăpost împreună cu puii”, a declarat Vasile Albu, viceprimarul comunei Plopu, pentru sursa citată.

A fost sesizată şi Poliţia Locală, iar călugărița care a aruncat câinii poate primi o amendă de aproximativ 100 de lei.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.