Fabrică japoneză într-un oraș din România. Se creează sute de noi locuri de muncă

locuri de muncă
Foto: Seika (Flickr)

Calsonic Kansei, unul dintre cei mai importanţi furnizori de componente pentru industria auto, va construi o nouă fabrică în România, anunță “Ziarul financiar”.

Compania japoneză deține deja o uzină de componente auto la Ploiești, iar din 2018 va construi o nouă fabrică, unde va crea 370 de noi locuri de muncă. Aici va fi transferată o parte din producţia din Asia.

Noua capacitate de producţie va fi construită în vecinătatea celei existente în Ploieşti, investiţie demarată de companie în 2006, şi care în prezent are 630 de angajaţi. Această primă uzină a fost realizată printr-o investiție totală de 122 milioane de euro. Din valoarea totală a investiției, 100 de milioane au fost investite pentru echipamentele de producție, 20 de milioane pentru construcția uzinei și două milioane pentru protecția mediului.

Calsonic Kansei produce în România radiatoare pentru sisteme de răcire, intercoolere, încălzitoare şi sisteme de aer condiționat.

Compania japoneză Calsonic Kansei este unul dintre marii furnizori de componente auto la nivel mondial. Compania are peste 50 de centre de producție în 14 țări. În Europa, Calsonic Kansei are uzine în Marea Britanie, Spania, Franța, Olanda, Polonia și România.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.