Călin Popescu Tăriceanu visează la prezidențiale: „Îmi doresc să fiu preşedintele unei altfel de Românii”

călin popescu tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu spune că se gândește serios la o candidatură la prezidențiale. Foto: Facebook

Invitat în acest weekend într-o emisiune la postul de televiziune România TV, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a declarat că se gândește serios să candideze la alegerile prezidențiale din acest an și că își dorește să fie președintele „unei altfel de Românii”.

Președintele Senatului a spus că cea mai mai mare probabilitate este ca PSD-ALDE să aibă la prezidențiale un candidat comun, însă decizia va fi luată după alegerile europarlamentare din 26 mai.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că ia în calcul o candidatură.

Călin Popescu Tăriceanu: „Cea mai mare probabilitate este să mergem cu un candidat comun”

„Noi nu negociem cu PSD, avem discuții, ne înțelegem și putem lua decizii în mod comun. În ceea ce privește o candidatură comună, vom analiza, vom face sondaje și o să luăm o hotărâre cam după alegerile europarlamentare. Eu mă gândesc foarte serios (la o candidatură la prezidențiale – n.r.), dar încă nu am luat o hotărâre. Noi trebuie să găsim cea mai bună formulă pentru a-l învinge pe Iohannis. Cea mai mare probabilitate este să mergem cu un candidat comun. Noi avem astăzi o poză de moment. Dacă ea se menține, atunci sigur că da, există o minimă logică în acțiunile noastre. Nu spunem ‘domnule, venim cu unul necunoscut’”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

„Analizez această opțiune și voi anunța când va fi cazul. Eu îmi doresc să fiu președintele unei Românii, dar altfel decât este astăzi. Avem 3 mandate prezidențiale care au dezbinat românii. Eu vreau să fiu un altfel de președinte. Încă nu suntem în situația să spunem că decizia va fi luată mâine”, a mai spus el.

Data alegerilor prezidențiale din acest an încă nu a fost stabilită, însă acestea vor avea loc cândva la sfârșitul anului, în lunile noiembrie-decembrie.

Klaus Iohannis, actualul președinte, a anunțat deja de anul trecut că intenționează să candideze pentru un al doilea mandat la Palatul Cotroceni.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.