Călin Georgescu s-a dus de dimineață la vot și a vorbit de naționalizări: „Cei care sunt în companii străine vor lucra în companii românești”

Foto: Captură YouTube

Deși alegerile au fost anulate, candidatul independent Călin Georgescu a mers în această dimineață la secția de vot din Mogoșoaia, unde este arondat, pentru a cere deschiderea urnelor. Aici, el a fost întâmpinat de zeci de susținători care au scandat „Vrem să votăm!”.

„Am venit cu flori şi cu rugăciune. Astăzi este ziua Constituţiei şi nu mai este nimic constituţional în România. Nu pun pe nimeni să facă nimic, este pur şi simplu un moment de reculegere. Astăzi trebuia să fie turul 2 al alegerilor prezidenţiale, acest vot a fost anulat, se anulează însăşi libertatea noastră”, a declarat el pentru jurnaliștii venița la fața locului.

„A fost distrusă democrația și dreptul la vot necondiționat. Este inadmisibil, nu pot decide 9 persoane, 9 judecători, peste 19 milioane. În plus de atâta, în străinătate, românii au început votul, și după zeci de mii de voturi au oprit votul. Așa ceva nu se poate”, a completat candidatul independent.

De asemenea, el a spus că speră ca turul 2 al alegerilor prezidențiale să se organizeze cât mai rapid: „Eu sper să nu ajungem în primăvară, şi acest tur 2 să fie cât mai curând posibil, foarte curând posibil. Nu au de ce să mai reia de la zero. A fost deja turul 1, a fost agreat, aprobat, confirmat. Pur şi simplu trebuie să se întoarcă şi să recunoască că ceea ce a făcut Curtea Constituţională este un abuz şi o infracţiune.”

Călin Georgescu, candidatul independent care are atât idei de extremă dreapta, cât și de extremă stânga, li s-a plâns jurnaliștilor că azi-noapte a stat în casă fără curent, internet și căldură: „Azi-noapte am stat fără curent, fără căldură, curentul era oscilant, și sigur că înțelegem modul în care procedează sistemul.”

Întrebat de jurnaliști ce a vrut să spună prin declarația sa potrivit căreia partidele politice vor dispărea, el a răspuns: „Partidele politice vor dispărea în sensul că nu își vor mai permite să-și rezolve doar propriile interese. Asta am spus. Și se vor supune voinței poporului român. Și atunci practic vor dispărea din tot ce au făcut 35 de ani. E corect ce-am spus.”

Despre Bogdan Peșchir, programatorul din Brașov indicat în documentele serviciilor secrete drept unul dintre finanțatorii campaniei lui Georgescu de pe TikTok, candidatul a spus că nu știe cine este: „Nu-l cunosc.” Peșchir a fost dus ieri la audieri de poliție, iar în portofelul său electronic s-au descoperit criptomonede în valoare de 7 milioane de dolari. Potrivit documentului SRI, Peșchir a donat 1 milion de euro pe TikTok pentru campania lui Călin Georgescu.

Călin Georgescu a reiterat astăzi ideea naționalizării companiilor străine: „51% înseamnă dreptul statului român de a deține controlul peste orice. Eu sunt interesat doar de bunăstarea poporului român. Nu mă interesează companiile străine. Cei care sunt în companii străine vor lucra în companii românești. Atâta timp cât statul român va avea controlul va avea mult mai multă bună guvernanță și atunci automat lucrurile vor merge mult mai bine. Bună guvernanță n-a fost niciodată, a fost doar un control al corporațiilor.”

În ceea ce privește NATO, Călin Georgescu a spus că „este bine că suntem în NATO, atâta timp cât NATO rămâne o organizație defensivă, nu o organizație ofensivă, despre asta este vorba.”

„Eu am spus totdeauna: strategia mea este strategia păcii, și nu există altceva decât pace. Fără așa ceva nu putem să discutăm despre bunăstarea unui popor, este imposibil. Eu am îndemnat permanent poporul român la pace. Nimeni nu poate să îmi răstălmăcească cuvintele”, a adăugat el.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.