România, prima în grupă! Calificare istorică a naționalei în optimile Campionatului European de Fotbal

răzvan marin

Răzvan Marin a înscris din penalty în meciul României cu Slovacia. Foto: Pagina de Facebook a Echipei Naționale de Fotbal a României

După victoria în fața Ucrainei (scor 3-0) și înfrângerea în fața Belgiei (scor 0-2), România a făcut egal cu Slovacia (scor 1-1) și s-a calificat în optimile Campionatului European de Fotbal din Germania. România a terminat grupa pe primul loc, cu 4 puncte, după ce Belgia a făcut egal cu Ucraina (scor 0-0).

Slovacia a deschis scorul prin Duda în minutul 24, dar România a egalat printr-un penalty executat de Răzvan Marin în minutul 37.

Este pentru a doua oară în istorie când România reușește să treacă de faza grupelor la un campionat european de fotbal. Iată clasamentul din Grupa E:

Sursa: flashscore.ro

Cea mai bună performanță a României la un campionat european de fotbal a fost la Euro 2000, când naționala noastră a ajuns în sferturi (nu au existat optimi), unde a fost eliminată de Italia.

În afară de competiția din acest an, România a fost prezentă la 5 campionate europene de fotbal, astfel:

1984, Franța. România nu a ieșit din grupe. A terminat pe locul 4 în grupă, având un singur punct, obținut într-un meci cu Spania (1-1). Naționala noastră a pierdut meciul cu Germania de Vest (1-2), precum și cu Portugalia (0-1).

1996, Anglia. România nu a ieșit din grupe, terminând tot pe locul 4. De această dată echipa României nu a obținut niciun punct, fiind învinsă de Franța (0-1), Bulgaria (0-1) și Spania (1-2).

2000, Belgia și Olanda. În 2000 România a reușit cea mai bună performanță a sa la un campionat european de fotbal. A avut parte de o grupă foarte dificilă, cu Portugalia, Anglia și Germania, dar a terminat pe locul 2 și s-a calificat în sferturi. România a făcut egal cu Germania (1-1), a pierdut în fața Portugaliei (0-1), dar a câștigat meciul cu Anglia (3-2).

2008, Austria și Elveția. În acel an, România a terminat grupa pe locul 3 și nu a reușit să avanseze în etapa meciurilor eliminatorii. Echipa națională a făcut egal cu Franța (0-0) și cu Italia (1-1) și a pierdut meciul cu Olanda (0-2).

2016, Franța. Echipa națională a terminat grupa tot pe ultimul loc, cu 1 singur punct obținut în meciul cu Elveția (scor 1-1). România a fost înfrântă de Franța (1-2) și de Albania (0-1).


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version