Cahill, fostul antrenor al Simonei: „Nu există nicio șansă să fi luat intenționat o substanță interzisă. Niciuna. Zero”

Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, a transmis un mesaj după ce sportiva din România a fost testată pozitiv la o substanță interzisă.

Vineri, Simona Halep, pe locul 9 WTA în prezent, a anunțat că a fost depistată pozitiv la un test anti-doping. Substanța incriminată ce a fost descoperită se numește Roxadustat și ajută la oxigenarea sângelui.

Simona Halep a negat acuzația de dopaj, spunând că nu a luat niciodată intenționat o substanță interzisă.

În mesajul său, Darren Cahill arată că o susține și că are încredere că Simona Halep nu a încercat să se dopeze.

Iată mesajul publicat de Cahill pe Instagram:

„Chiar dacă nu mai lucrez cu Simona, aș vrea să vorbesc clar cu persoana pe care o cunosc și cu sportiva cu care am lucrat timp de 6 ani.

În primul rând, și cel mai important, nu există nicio șansă ca Simona să fi luat cu bună știință sau intenționat vreo substanță de pe lista de substanțe interzise. Niciuna. Zero.

Este o sportivă care s-a stresat cu privire la orice i-a fost prescris de un medic (ceea ce era rar) sau cu privire la orice supliment pe care l-a folosit sau luat în considerare. Simona folosea până la saturație cuvintele „Vă rog verificați de două ori, verificați de trei ori pentru a vă asigura că este legal, sigur și permis. Dacă nu sunteți siguri, nu o iau.”

Amândoi credem în programul de testare ITIA și am discuta adesea de câte ori a fost testată, atât la turnee, cât și la întâmplare. A făcut-o fără să se plângă, știind că alți sportivi erau testați la fel de des. A concura împotriva sportivilor curați era important pentru ea. Este important pentru toată lumea și, deși sistemul nu este perfect, funcționează.

Integritatea Simonei este ireproșabilă, își respectă semenii, iubește jocul și are mereu picioarele bine puse pe pământ ca o campioană modestă și abordabilă.

Am admirat cu mândrie persoana care a devenit, urmărind compasiunea pe care a arătat-o altora. Nu vorbesc despre lucrurile pe care lumea tenisului le poate vedea, vorbesc despre bunătatea și grija pe care foarte puțini sunt norocoși să le experimenteze. Genul de acțiuni care se fac pentru dragoste și nu pentru publicitate.

Onestitatea a fost întotdeauna cea mai mare putere și cea mai mare slăbiciune a ei. Râdeam adesea despre faptul că ea nu poate spune nicio minciună inofensivă. Pune-i o întrebare într-o conferință de presă și va da un răspuns sincer. Este ca o carte deschisă pe care lumea să o vadă, la bine și la rău. Acesta este Simo. Ceea ce vezi este ceea ce primești. Și-a construit o carieră și o moștenire uimitoare făcând lucrurile pe calea grea. Calea cea buna.

Procesul care va urma va încerca să dezvăluie răspunsuri la multe întrebări. După cum spunea Simona, acum începe cel mai greu meci din viața ei.

Eu cred în ea. Întotdeauna am crezut și pot spune sincer că niciodată nu am crezut mai mult în ea decât acum, în această chestiune.

Sunt alături de Simo.”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.