Cadre medicale suprprinse în sala de operație, aproape de patul pacientului, la cafea, fără mănuși

FOTO: Captură Digi24/via Marius Uscatu/Facebook
FOTO: Captură Digi24/via Marius Uscatu/Facebook

Un chirurg atrage atenția asupra comportamentului „inadmisibil” pe care l-au avut două cadre medicale de la Institutul Fundeni în timp ce se făcea o operație de transplant hepatic. Medicul chirurg Marius Uscatu a observat imaginea în timpul unui reportaj Digi24, despre o operație rară de transplant hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, potrivit adevarul.ro.

O femeie de 54 de ani a fost salvată de nepotul ei de 24 de ani, care i-a donat o parte din ficat. Potrivit medicului Uscatu, la doar câțiva metri de masa pe care tânărul era operat pentru a i se recolta o bucată de ficat, două cadre medicale aflate în sala de operație stau pe scaune discutând și nerespectând normele sanitare dintr-o sală de operație.

„Esenţa medicinei româneşti: în plin transplant hepatic, o doamnă stă relaxată, fără mască, cu paharul de cafea în mână. Horror. Inadmisibil”, a scris medicul chirurg pe pagina sa pe Facebook. Ulterior, a completat postarea şi a adăugat: „Sunt consternat de reactiile unor chirurgi, „ce mare greseala a facut”? „la ce-o fi bună masca în sala de operaţie”? „haideţi să nu exgerăm, toţi mai greşim”…”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.