„Cadouri” luate de soldații ruși din casele ucrainenilor: jucării, tigăi sau biciclete

Doi militari ucraineni au filmat ce au găsit într-un tanc rusesc capturat. Printre altele, soldații ruși au furat din casele ucrainenilor și din magazine de la bani la diverse lucruri. Soldatul ucrainean arată că a găsit în tancul rusesc jucării pentru copii, o tigaie, o bicicletă sau ustensile profesionale de pescuit.

Un dialog între un soldat rus aflat și soția sa a fost interceptat de Serviciul de Informații din Ucraina și făcut public zilele trecute. Acesta îi spune că a furat pentru ea, dintr-o casă pe care a ocupat-o cu alți soldați ruși.

„Am găsit niște cosmetice, niște parfumuri, bine erau mostre. (…) Am mai găsit niște adidași pentru femei și par chiar firmă, mărimea 38. (…) Aici este totul de calitate, totul de firmă. (…) Am mai găsit niște tricouri, maieuri. (…) Casa arată extraordinar, pare recent renovată, mobila arată bestial, din aia împletită”, îi spune soldatul rus, soției sale, printre altele.

Potrivit Serviciului de Securitate ucrainean (SBU), într-o altă înregistrare difuzată pe pagina de Facebook a agenției poate fi auzit un comandant rus când îi spune unui soldat din subordine să se rănească și să-și distrugă echipamentul, fiindcă raportase superiorilor că „inamicii” au fost suprimați, iar aceștia i-au cerut dovezi, notează publicația Ukrainska Pravda.

„Am raportat deja toate astea mai sus. Acum așteaptă fotografii. Pistoale, mortiere, mitraliere, sânge, bandaje, toate prostiile… Să ne grăbim!”, îi spune comandantului soldatului său.