Cadouri de Moș Nicolae. Cât vor cheltui și ce vor pune românii în ghetuțe

Un procent de 80% dintre familiile orășenilor vor cumpăra cadouri de Moș Nicolae, iar cei mai mulți vor pune în ghete dulciuri, cafea, jucării, îmbrăcăminte și încălțăminte, dar și cosmetice, parfumuri, fructe și cărți.

În ceea ce privește bugetul alocat în acest an pentru achiziționarea cadourilor pe care le aduce Moș Nicolae, acesta va fi, la nivel declarativ, de 294 lei, similar cu cel de anul trecut (290 lei), reiese din studiul realizat de Mednet Marketing Research Center.

Întrebați “Ce gen de cadouri veți cumpăra anul acesta cu ocazia zilei de Moș Niculae?”, un procent de 54,4% dintre respondenți au spus că vor lua dulciuri/cafea, iar 37,9% jucării.

“Chiar dacă nu au obținut un procent suficient de mare, printre cadouri sunt menționate și nuielușele dăruite celor obraznici. Comparativ cu anul trecut a scăzut numărul celor care le cumpără celor dragi articole vestimentare, acestea fiind oferite cadou cu ocazia Crăciunului, însă a crescut numărul celor care s-au orientat către alte categorii de cadouri, cum ar fi cărțile. De altfel, aproape 50% dintre persoanele intervievate intenționează să cheltuiască cu această ocazie între 100 și 250 lei”, potrivit studiului Mednet Marketing Research Center.

 

Cadouri de Mos Nicolae

 

Studiul a fost realizat pe un eșantion reprezentativ pentru București și orașele cu peste 100.000 locuitori, în perioada 25 — 28 noiembrie 2014. Au fost intervievate telefonic 800 persoane cu vârsta cuprinsă în intervalul 18 — 65 ani. Marja de eroare a studiului este de a 3,46%.