Cadouri de lux în primăria unei localități care e plină de șomeri

FOTO: Bru-nO/Pixabay.com
FOTO: Bru-nO/Pixabay.com

Primarul din Mărășești a comandat pachete-cadou în valoare 30.000 de lei pentru petrecerea din cadrul instituției. Potrivit Digi24, pe lista cumpărături se află sticle de șampanie fină, whisky, bomboane și cafea. Toate acestea ar urma să le fie oferite angajaților primăriei Mărășești. Orașul care numără 8.000 de oameni este unul dintre cele mai sărace din țară și are mulți șomeri și asistați social.

Între timp, Guvernul a decis să distribuie către primăriile din țară 475 de milioane de lei. Banii sunt din Fondul de Rezervă și au fost distribuiți primarilor care s-au plâns că nu mai au bani suficienți pentru a funcționa.

Sunt 1.680 de primării care au cerut bani de la Guvern. „Este vorba despre o reparaţie făcută de Guvernul Ludovic Orban pentru comunităţile care ar fi trebuit să beneficieze de sume defalcate din TVA la ultima rectificare a Guvernului anterior din luna august şi care au fost, practic, păcăliţi şi nu li s-au acordat aceşti bani.

Astăzi ministrul Dezvoltării, Ionuţ Ştefan, în colaborare cu premierul şi ministrul Finanţelor Publice, au găsit soluţia de a acorda o sumă din fondurile de rezervă ale premierului, o sumă de 475 de milioane de lei pentru cheltuieli urgente, pentru funcţionarea primăriilor pentru un număr de 1680 de localităţi.

Fără aceşti bani, practic, o mare parte dintre primării ar fi fost în situaţia de a intra chiar în faliment”, a declarat Ionel Dancă, vineri, la finalul şedinţei de Guvern, într-o conferinţă de presă.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că ar putea îngheța slariile demniarilor, inclusiv ale primarilor. Între timp, primarul din Murfatlar a adoptat o hotărâre de Consiliu Local prin care îşi măreşte salariul, cel al viceprimarului, dar şi pentru ceilalţi angajaţi din instituţie. Edilul şi-a făcut practic singur un cadou de Crăciun – 1.000 de lei în plus pe lună la salariu, mai exact, de la 12.480 de lei, la 13.500 de lei.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.