Cadou pentru Florin Cîțu. Când va ajunge România la 10 milioane de vaccinați

Florin Cîțu
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu, care își serbează astăzi ziua onomastică, a transmis că primul pas pentru revenirea la normalitate poate fi făcută dacă România atinge ținta de 10 milioane de persoane vaccinate împotriva coronavirusului. Primul ministru a avansat și o dată la care s-ar ajunge la această cifră – 1 august.

„În Duminica Floriilor vă doresc tuturor multă sănătate și încredere. Iar celor care vă serbați onomastica, la mulți ani! Știu că aveți nevoie de speranță, după un an de pandemie. Dar speranța noastră, a tuturor, trebuie să fie vaccinarea. Pe asta ne bazăm! Nu avem altă soluție. Mulțumesc tuturor pentru gândurile voastre bune.

Cum am spus și la ziua mea de naștere, cadoul pe care mi-l doresc este să revenim la normalitate. Și primul pas este să atingem ținta de 10 milioane de români vaccinați până la 1 august”, a transmis premierul duminică pe rețelele sociale.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că 89.679 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore.

Dintre persoanele vaccinate în ultimele 24 de ore, 61.002 au primit prima doză de vaccin, iar 29.398 a doua doză.

68.522 de persoane au fost imunizate cu ser produs de Pfizer, 11.476 cu cel de la Moderna, iar 9.681 cu AstraZeneca.

În total, de la începerea campaniei de vaccinare, au fost vaccinate 2.983.609 de persoane, din care 1.771.490 au primit ambele doze de vaccin.

101 reacții adverse au fosr raportate în ultimele 24 de ore.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.