Cade Guvernul! PSD are voturile necesare pentru a-l da jos pe Ludovic Orban

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

PSD și aliații săi – UDMR și alții – ar avea voturile necesare pentru a trece în Parlament moțiunea de cenzură, inițiată după ce Executivul și-a asumat răspunderea pentru alegerile primarilor în două tururi de scrutin.

Taberei PSD îi lipsea un singur vot, astfel că a fost suficient, probabil, un apel telefonic către Georgian Pop, care sărise în barca Pro România când la putere era Liviu Dragnea.

Pop s-a numărat printre parlamentarii care au votat în favoarea Guvernului Orban, alături de alți foști colegi de la Pro România, printre care Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu (n.r. – cei doi au fugit de la Pro România la PNL).

Georgian Pop rămâne, însă, la bază, un politician tipic pentru PSD.

Cum zilele cabinetului Orban par a fi numărate, se va ajunge cel mai probabil la alegeri anticipate.

Un scenariu tot mai posibil ar fi acela ar organizării alegerilor parlamentare în același timp cu alegerile locale, cândva în luna iunie a acestui an.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban este citită astăzi în Parlament.

Cine ar câștiga alegerile anticipate:

Dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare 47,4% dintre români care ar merge la vot ar pune ștampila pe liberali.

Pe locul doi este PSD, cu un scor electoral de 20,6%, în creștere cu peste două procente față de finalul anului 2019, în timp ce USR și PLUS adună împreună 15,8% din preferințele cetățenilor cu intenție de vot, potrivit unui sondaj IMAS.

Partidele mici, Pro România, ALDE și PMP nu strâng împreună 10 la sută, în timp ce UDMR se situează la 4,7%.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: